Savet superkozmetičarke poznatih: 3+3 najjednostavnija koraka za jutarnju i noćnu negu lica

Postoje kozmetičari za lice i postoje superkozmetičari za lice. Dokaz da Melanie Grant pripada ovom drugom taboru, nalazi se direktno na njenom licu.

Ova Australijanka uvek sveže, jedre i čiste kože nalazi se sve češže u potpisu na Instagram fotkama brojnih poznatih lica, a u poslednje vreme to su bile redom najveće celebrity IG influenserke: Rosie Huntington-Whiteley, Victoria Beckham i Cate Blanchett.

Melanie Grant poseduje dva studija za negu u Australiji (u Sidneju i Melburnu), Los Anđelesu, Parizu, a uskoro i u Londonu.

“Mislim da se tajna mog uspeha krije u tome što svakom klijentu pristupam bespoke. Niko od nas nema istu kožu, iako svako od nas poseduje sličnosti. Važno je da znate šta želite da postignete, ali i gde ste trenutno emocionalno. Sve je povezano i odgovarajuć pristup je obavezan”, objasnila je Melanie.

Njen pristup svakodnevnoj nezi ne podrazumeva preterivanje i insistiranje na preskupim proizvodima, samo usaglašenost sa vašim rasporedom, doslednost i korišćenje proizvoda koji zaista rade posao.

Jutarnja nega

“Kada je u pitanju jutarnja nega savetujem samo tri koraka, za koja nije neophodno da se izdvoji više od tri do četiri minuta. Najvažnija stavka po pitanju nege na početku dana podrazumeva čišćenje kože i zaštitu protiv slobodnih radikala i UV zračenja. Ukoliko ste ljubitelj i kreme oko očiju, možete dodati naravno i nju. Ja uglavnom žurim ujutru i ne marim toliko oko svakog detalja, te se trudim da makar ispoštujem ono što je najvažnije, ali da to bude dosledno.", objasnila je popularna kozmetičarka.

Nežno čišćenje

Izaberite micleranu vodu koja vam najviše odgovara, ali je poenta u micleranoj vodi kao takvoj. Već ste očistili lice uveče, nema potreba za intenzivnijim sredstvima za negu. Pređite nekoliko puta lice tuferom, čisto radi osveženja i razbuđivanja kože. Nakon toga ste premni za serum ili kremu.

Antioksidansni serum

Veliki sam zagovarač seruma sa antioksidansnim svojstvima ujutru, pogotovo u gradu sa velikom naseljenošću. Serum vitamina C je odličan, a ukoliko ovaj vitamin ne odgovara vašoj koži, pokušajte sa B ili sa niacinamidom - ili bilo kojim antioksidansnim serumom koji će zaštiti vašu kožu od slobodnih radikala.

Krema + SPF

Nakon ovog koraka na red dolazi krema za lice. Čak i ukoliko imate masnu kožu, nemojte izbegavati ovaj korak, mislivši da ste završili sav posao jer ste nanelli serum. Najbolja opcija (pogotovo leti) jesu kreme za lice koje u sebi već sadrže SPF factor.

Noćna nega

Duplo čišćenje

NIkada nećete uspeti da skinete SPF faktor, šminku, kremu, svu nečistoću i znoj ukoliko lice ne očistite dva puta za redom, pre no što krenete na spavanje. Radite ono što vašoj koži prija, to može biti isti losion za čišćenje lica koji ćete upotrebiti dva puta za redom. Ja preferim onaj sa AHA kiselinama, ili kombinacija uljnih odstranjivača nečistoća sa klasičnim losionom za pranje lica.

Krema za područje oko očiju

Pre spavanja obavezno nanosim kremu za negu područja oko očiju. Međutim, još više me plaše one linije koje se stvaraju u predelu usana, pa ovu kremu nanosim i na taj predeo.

Noćna krema za lice

Uvek koristite noćnu kremu. U pitanju je korak u nezi koji je posebno velik za one sklone mrljama na licu i masnoj koži. Ovi ljudi uglavnom preskaču taj korak, što je potpuno suludo. Ukoliko smatrate da je korak sa noćnom kremom previše, jer imate masnu kožu, pokušajte sa preparatima poput gel krema. Važno je da vaša koža tokom noći ne bude izgladnela, uzvratiće vam jedrinom i svežinom.

Priredila: Maja Bunčić

Foto: Profimedia

 

Pročitajte još

Pročitaj još