Harper's Bazaar Srbija

Nepravilnosti na licu leti: Ovim proizvodom rešavamo sve!

Fleke, mrlje i nepravilnosti - otkrivamo kako da se izborite sa hiperpigmentacijama.

Ako su vam se potpuno “nepozvane” pojavile fleke od sunca, staračke pege, flekice od akni ili tamne mrlje na koži nakon trudnoće, sigurno je da tražite rešenje. Loša vest je da se nastajanje fleka ne može sprečiti, a dobra je ta da se mogu maskimalno ublažiti.

Fleke i slične nepravilnosti nastaju usled prekomernog nakupljanja pigmenta melanina u koži i mogu se javiti u bilo kom životnom dobu. Zajedničko ime im je HIPERPIGMENTACIJA, a izaziva ih izlaganje sunčevim UV zracima, hormonski uticaji, proces starenja kože i genetski faktori

Danas je, zbog izloženosti kože štetnim spoljašnjim faktorima kao što su UV zraci i nečistoća, pojava hiperpigmentacijskih fleka povećana za 25 odsto.

Predstavljamo novi Liftactiv B3 dark spots serum protiv hiperpigmentacijskih fleka i bora koji u sebi sadrži niacinamid, glikolnu kiselinu i piling dodatke. Zahvaljujući visokoj koncentraciji aktivnih sastojaka koji deluju i na bore, istovremeno efikasno smanjuje hiperpigmentacijske fleke i ublažava znake starenja.

Sve kliničke studije sprovedene su pod nadzorom dermatologa potvrdile su da je Vichy-jev Liftactiv B3 dark spots serum, koji uklanja vidljive hiperpigmentacijske fleke, smanjuje bore i ujednačava ten, pogodan za sve tipove i fototipove kože.

Na novu Vichy-jevu hipoalergenu formulu možete se u potpunosti osloniti jer je ispitana na više od 150 žena sa različitim tipovima kože. Klinička ispitivanja pokazala su da serum smanjuje vidljivost tamnih fleka do 71 odsto, da povećava blistavost za 15 odsto, a za 10 odsto više ujednačava ten. 

U sve ovo uverila se Jasmina Šupeljak, poznata influenserka i spisateljica. Iako smatra da treba da prihvatimo sebe sa svim vrlinama i manama i ne dozvolimo da nas definiše fizički izgled, jedna životna situacija nagnala je da drugačije pristupi svom odrazu u ogledalu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JASMINA (@jasminainbelgrade)

Pre 10 godina sam uradila prvu operaciju nosa i zbog težine procedure na sredini se pojavila tamnija linija. Koristeći redovno visoki zaštitni faktor pre toga nisam dobijala fleke, kao ni tokom tri trudnoće –  ako niste znali u trudnoćama su fleke “kao dobar dan”! Skoro mi je dermatolog preporučio Liftactiv B3 dark spots serum koji osim što ublažava bore i hidrira kožu, a sadrži niacinamid koji uklanja fleke. Moja hiperpigmentacija koju nikada neću prigrliti kao deo sebe je posle tri nedelje fino umanjena i nadam se da će vremenom nestati. Godine su mi donele smirenost i samopouzdanje, moje lice je moj doživotni saputnik i zato želim da mu pružim blistavost, kaže Jasmina.

Više o tome šta je sve hiperpigmentacija, kao i kako se mogu umanjiti vidljive hiperpigmentacijske fleke, saznaćemo uz pomoć jednostavnog grafičkog prikaza stručnjaka dermatovenerologije, dr Marte Terzić.

Kao dodatni savet za uklanjanje postojećih mrlja na koži i sprečavanje pojave novih, savetujemo da budete dosledni u kozmetičkoj rutini. 

A osim efikasnosti koju pruža, ono što će vam se dodatno dopasti kod Liftactiv B3 dark spots seruma jeste i to da se njegova nemasna tekstura lako nanosi i upija u kožu. 

A da biste pojačali delovanje Liftactiv B3 dark spots seruma ispratite sledeća 3 koraka: 

1. Nanesite Liftactiv B3 dark spots serum ujutru i uveče, na čisto i suvo lice 

2. Koristite Liftactiv Collagen Specialist dnevnu negu, svakog dana za pojačani efekat

3. Capital Soleil UV – AGE Daily SPF 50+ za sprečavanje novih nepravilnosti

Neka zdravlje bude na prvom mestu. Počnite od svoje kože tako što ćete joj pomoći da zablista u punom sjaju!

Tekst: Promo 

Fotografije: Promo, Shutterstock, Instagram 

Najnovije