Le lion je novi parfem modne kuće Chanel

Chanel je obogatio svoju kolekciju parfema, a nezi kože i tela je posvećena posebna pažnja. Coco Chanel je svojim stilom menjala svet, a modne zapovesti ostavljene generacijama važe i dan danas.

Čuvena Mademoiselle Coco je rođena 19. 8. 1883. godine, a upravo iza datima rođenja se krije simbolika novog parfema. Neukrotiv, veličanstven i divlji, njen zodijački znak je i paradigma njene ličnosti. Ukazuje na njen karakter, upečatljivost, ali i na lavovske poduhvate koji bude inspiraciju i divljenje.

Parfem Le lion je upravo inspirisan takvim karakterom, njegov kreator – Oliver Polge ističe da je namenjen i ženama i muškarcima. Kako sam naglašava, vizija ovog parfema nije lav kao životinja, već vizija velike ličnosti, puna unutrašnje snage koja hrabro korača. 

Ovaj unisex parfem je ispunjen orijantalnim mirisnim notama, a bazu kapljica Le liona čine aroma vanile, sandalovina i mošus. Ova baza mirisa se suptilno nastavlja na središnje note – labdanum, amber i konačno do pozadinskih, bergamonta i limuna. Na prvo prskanje podseća na jesenju svežinu, a već svakog sledećeg puta odiše elegancijom i hedonizmom uz intenzivan spoj cvetnih aroma.

Iako neki stereotipno ističu da je Le lion naklonjeniji muškarcima, nema razloga da se ovaj parfem ne nađe na vratu jedne žene.

Pročitaj još