Louis Vuitton ponovo oživeo svoj prvi parfem

Louis Vuitton nastavlja aktivno razvijati svoju liniju parfema pod vodstvom Jacquesa Cavalliera-Belletruda. Poslednji novitet poznatog majstora podrazumevao je ponovno kreiranje Heures D'Absence parfema, prvog u kolekciji francuske kuće.

Slavni parfem je nastao davne 1927. godine i dobio je ime po prigradskoj rezidenciji porodice Vuitton u blizini Pariza. Originalna bočica simbolično je bila ukrašena avionom ugraviranim u staklu - simbolom sveta koji se brzo razvija, povećanja brzine i, naravno, neraskidive povezanosti modne kuće i teme putovanja.

Nažalost, originalna formula parfema se godinama izgubila. Da bi vratio miris kolekciji, Beltrud se na to obavezao svojom karakterističnom maštom. Vodeći motiv svih njegovih dela za brend - potraga za slobodom i strašću za nepoznatim - otelotvoren je u svežem buketu majskih ruža, jasmina, mimoze i notama vanile i sandalovine.

Parfem je od danas dostupan u odabranim buticima Louis Vuitton i tradicionalno se prezentuje u punom (100 ml) i putnom formatu.

OVDE potražite najnoviju kolekciju Louis Vuitton narukvica.

S.B.

Photo: Harpersbazaar.ru

 

Pročitajte još

Pročitaj još