Harper's Bazaar Srbija

Trik koji obožavamo: Mini facelift samo uz pomoć korektora

Guccijev makeup artist Thomas de Kluyver otkrio je tajnu koja će promeniti način na koji se šminkamo!

Korektor – proizvod bez koga ne možemo da zamislimo makeup rutinu! Podočnjaci? Korektor! Bubuljica? Korektor! Nedovoljno svež, odmoran ten? Korektor!

Šta god da je naše beauty pitanje, upravo je ovaj proizvod odgovor na njega. Ali, osim toga, on ima još neke supermoći koje već neko vreme unazad uočavamo na Gucci revijama i kampanjamakorektor u službi mini faceliftinga!

Najpre, važno je pronaći nijansu koja odgovara prirodnom tonu kože, odnosno, koja izgleda kao ‘prava koža’, savetuje Thomas de Kluyver. To bi bila nijansa koja je za ‘mrvicu’ svetlija od vašeg tena. Tekstura proizvoda takođe je važna i trebalo bi da bude što laganija kako bi se postigao upravo takav prirodni efekat.

Savet: Uz pomoć aplikatora nanesite nekoliko ‘tačkica’ proizvoda ispod očiju, a potom ga utapkajte prstima ili malom pufnastom četkom.

Kada je reč o efektu faceliftinga, prema Thomasu de Kluyveru koraci su sledeći: nanesite malu ‘tačku’ korektora u unutrašnje uglove očiju, u spoljašnje uglove očiju (slobodno je malo ‘podignite’), sa obe strane nosa i na oba ugla usana. Ponovo, utapkajte prstima, blendajući korektor nagore.

Dodajući na sve ovo malo hajlajtera, vaša koža će izgledati sveže, a ten blistavo. Pored toga, iskreno, zaista nam nije potrebno ništa drugo do malo maskare, sjaja za usne i naravno – osmeha.

Foto: Profimedia

Tekst. Harper’s BAZAAR Srbija

Najnovije