Harper's Bazaar Srbija

NIVEA TRIO BUSTER ZA PODMLAĐENU KOŽU!

S obzirom da sam odavno prešla tridesetu, a nisam za neke ozbiljnije estetske tretmane, zaista se uzdajem u dobru i posvećenu negu kože kao i kvalitetne preparate. Ukoliko na taj način mogu da usporim proces starenja kože, prijavljujem se da budem osoba koja će testirati sve inovacije u domenu kozmetike! Još ako se na kraju ispostavi da je cena proizvoda pristupačna, a rezultat sjajan, (što negde i jeste slučaj sa ovim triom, ali šhhhh, više o tome u nastavku), eto nama novih favorita.

Ovaj put imala sam priliku da isprobam najnovije NIVEA proizvode. U pitanju je linija koja nosi naziv Cellular Expert Lift, a testirala sam dnevnu i noćnu kremu kao i masku za lice. Za početak, osnovni atribut ovog asortimana jeste pojačan sadržaj kolagena u kombinaciji sa hijaluronskom kiselinom. Međutim, ono što NIVEA ističe kao glavni sastojak ovog moćnog dua jeste Bakučiol koji je inovativna alternativa za već dobro poznat sastojak retinol. Brend tvrdi da će upravo on bustovati proizvodnju kolagena u ćelijama kože i za vrlo kratko vreme poboljšati njenu elastičnost.

Kreme dolaze u plastičnim ambalažama, što ih čini laganim za rukovanje ali i nošenje u prtljagu, ukoliko planirate sa njima da putujete. Takođe, NIVEA Cellulat Expert Lift dnevna krema dolazi u beloj, dok je noćna u prepoznatljivoj kutiji teget boje. Nakon čišćenja lica izjutra i pre samog šminkanja nanela sam dnevnu kremu kako bih nahranila i hidrirala lice i pripremila ga za šminkanje. Prvi utisak je da je krema gušće teksture, međutim, vrlo lepo se razmazala i upila u kožu. Ostavila je prijatan osećaj zaglađene i nahranjene kože sa blagim sjajem, ali ne i masne što mi je vrlo važno. Sadrži i visok faktor zaštite od sunca, SPF 30, te je idealna za sve prilike, pa i velike letnje vrućine – kada su sunčevi zraci najintezivniji. Što se tiče šminke, tonirana krema i sve ostalo se vrlo lepo nanosi preko nje i tokom dana nije bilo neočekivanog prosijavanja.

Došao je red na noćnu negu. Nakon skidanja šminke i ponovnog umivanja, nanela sam NIVEA Cellular Expert Lift noćnu kremu. U odnosu na dnevnu ona je dosta kompaktnije teksture nalik puteru, te je potrebna mala količina da bi se zadovoljile potrebe kože. Pravilo kojim se ovde treba voditi je – „Manje je više“. Nakon nanošenja osetila sam da je koža potpuno nahranjena, dok je ujutro lice bilo jedro i meko. Vrlo sam bila zadovoljna učinkom. Kombinacija ove dve kreme čini jednu upotpunjenu rutinu nege kože i rekla bih da je posebno pogodna za hladnije doba godine u kome smo još uvek.

Treći proizvod linije je NIVEA Cellular Expert Lift maska za oblikovanje lica. U pitanju je sheet maska, ili maska u maramici. NIVEA predlaže da masku ostavite 10 minuta u frižideru, i da je tako prohlađenu stavite na lice. Tokom nošenja pruža osećaj hlađenja, što je negde i očekivano a nakom skidanja ostaviće kožu izuzetno hidriranom  i svežom. Ostatak seruma se vrlo brzo upija u kožu ali može ostaviti blagu lepljivost, te je moj je savet da ukoliko planirate da se šminkate posle nje, višak uklonite tuferom.

Sve u svemu, smatram da je ovo vrlo kvalitetna linija koja će pružiti jednu zaokruženu negu lica, povratiti sjaj i čvrstinu kože. Ako ste u potrazi za kvalitetnim kremama iz drogerija, ove bi bila iskrena preporuka za sve dame koje su prešle tridesetu. A za početak, krenite od maske, nećete se pokajati!

Foto & Tekst: Nataša Milošević

Najnovije