Harper's Bazaar Srbija

Kako da se probudite srećni: 6 koraka

Univerzalna formula autora knjige „The Magic of the Morning“ Hala Elroda.

Verovatno ste primetili više puta da način na koji započinjete dan direktno utiče na to kako se on odvija. Da biste povećali produktivnost i podigli sebi raspoloženje, isprobajte formulu koju je predložio jedan od najpopularnijih motivacionih govornika na svetu, Hal Elrod, u najprodavanijoj knjizi „Magija jutra“.

Ova knjiga osnažila je hiljade ljudi da se probude puni energije, smanje nivo stresa i usredsrede se na ono što je najvažnije.

S.A.V.E.R.S. – svako slovo je korak ka savršenom jutru.

S — silence — čudesna tišina. Ujutro, dajte sebi najmanje 5 minuta da budete bez suvišnih misli i dela. Zaboravite na telefon i računar barem prvih sat vremena nakon buđenja. Možete samo mirno ležati u krevetu ili se okrenuti meditaciji. Dajte slobodu svom umu.

A — affirmations — Dajte sebi postavke za ceo dan. Ne mora se raditi o produktivnosti i radu. Možete sebi reći: „Danas ću biti puna radosti i mira!“ Ako vam raspoloženje govori da savladate zadatke u karijeri, onda je bolje da se usredsredite na male ciljeve, na primer: „Danas ću smisliti nekoliko novih ideja za projekat“.

V — visualisation — vizuelizacija ciljeva. Zamislite svaki mali korak ka vašem cilju. Vizuelizujte kako izvršavate svakodnevne zadatke koji vas vode ka unapređenju ili nekom drugom značajnom cilju.

E — exercise — jutarnji sport, gde možemo bez toga? Naučnici godinama govore o blagotvornim efektima fizičke aktivnosti na aktivnost mozga. Ali nemojte preterati. Pođite od svojih osećanja i preferencija. Izaberite sport koji volite kako se vaša jutarnja rutina ne bi pretvorila u novu muku. Možete otići na trčanje na svež vazduh, naučiti nove asane ili uraditi neke lagane vežbe.

R — reading — čitanje. Izaberite knjigu koja vas motiviše i provedite najmanje 15 minuta čitajući, umesto da gledate svoj Instagram feed. Verujte osećaćete se bolje, jer će se obim pročitanog povećati nekoliko puta. Štaviše, tako je prijatno pročitati nešto za sebe, a ne zbog posla.

S — scribble — pišite! Zapišite zanimljive ideje, misli, afirmacije. Iznenadićete se koliko ideja imate u glavi. A ko može biti bolji sugovornik od vas samih?

harpersbazaar.ru

 

Najnovije