Harper's Bazaar Srbija

15-minutni kućni trening za bedra i zadnjicu (VIDEO)

Vežbe koje ne zahtevaju preveliki napor, poput čučnjeva.

Zbog pandemije korona virusa, bili smo prinuđeni da promenimo mnoge životne navike i sve što smo do tada radili napolju da svedemo na – kućnu varijantu. Odlaske u teretane ili na grupne fitnes treninge morali smo da zamenimo jednostavnim vežbama bez rekvizita, u malom prostoru.

No, uspeh ovakvih kućnih treninga podstakao nas je da nastavimo sa brzim i efikasnim vežbanjem i u prostorijama sopstvenog doma. Oslanjanje na snimke fitnes instuktora, naširoko dostupnih, dodatno nam je olakšalo čitav proces.

Pamela Reif je fitnes influenserka, u čijim treninzima uživa preko osam miliona ljudi – koliko je prati na društvenim mrežama, jer donosi jednostavne vežbe, bez puno objašnjavanja. Pamela ima savršeno rešenje za zatezanje zadnjice i bedara, gde su isključeni i čučnjevi i skokovi (divno!), te nema opterećanja za zglobove i kolena.

Set vežbi, koji traje svega 15 minuta, sastoji se iz dva dela – u stojećem položau i na strunjači. Svaka vežba se izvodi po 30 sekundi, ali u početku to vreme možete skratiti na 20 ili 10.

Prvi deo se radi stojeći, gde možete koristiti naslon stolice kako ne bi gubili ravnotežu. Prvo se desna noga diže unazad, pa u stranu, a zatim pulsno kretanje bočno podignute noge i izdržljivost bočno pognute noge. Zatim se to ponovi i sa drugom nogom.

Za drugi deo bilo bi dobro da imate malu prostirku, jer se radi klečeći. Vežba je slična kao i u stojećem položaju, radite “kick back” desnom nogom, savijenom u kolenu, izdržljivost sa ispruženom, pulsno kretanje gore-dole i bočno savijanje noge, sa istezanjem leđa.

Sledeća vežba se radi na boku. Ponovo dižete desnu nogu, zatim kružite stopalom, podizanje pulsa i izdržljivost. Sve to ponoviti i levom nogom.

Na kraju sledi podizanje zadnjice. Leđima okrenuti ka podu, oslonjeni na levu nogu, koja je savijena u kolenu, podižete desnu potpuno ispruženu. Isto, naravno, ponavljate sa drugom nogom.

Poslednja vežba je zapravo izdržljivost, gde se održavate rukama i nogama na podu, dok su vam stomak i zadnjica podignuti visoko, prema plafonu.

Kako to radi Pamela, pogledajte u videu ispod teksta:

Foto: Shutterstock

Priredila: T.M.

 

Najnovije