Vežbajte sa supermodelom Karlie Kloss: 10-minutni kućni video za zategnuto telo

Kardio trening za koji vam nisu potrebne ni sprave ni teretane, već dobra volja i udobnost vašeg doma.

Novopečena mama i supermodel Karlie Kloss pravi je atleta. Uživa u vremenu provedenom napolju i aktivna je kad god joj to prilika dopušta. Trčanje, hajking, odlazak u teretanu, kao i časovi joge samo su neke od aktivnosti kojima se posvećuje na regularnoj bazi. Preferira da radi na tonusu mišića, jer voli njihovu definiciju.

U videu koji sledi, Karlie je htela da dokaže da vam za vitko telo nije potrebna nikakva oprema ili prostor, poput tegova, sprava i teretane, već svega 10 minuta za 10 kardio vežbi u kućnim uslovima.

Plank walk-out

Ova vežba se radi u plank poziciji. Prvi korak: kada zauzmete plank poziciju, savijete jednu nogu i kolenom gurate ka laktu suprotne ruke, te isti pokret ponovite sa drugom nogom. Drugi korak: Rukama se povlačite unazad, skroz do nogu, lagano podignete na gore i dobro istegnete ruke iznad glave.

Lunge twist

Ova vežba takođe započinje u palank poziciji, iz koje je prvi korak da postavite jedno stopalo sa spoljašnje strane iste ruke. Drugi korak: ruku (pored koje vam je stopalo) polako istegnite iznad glave. A zatim to ponovite i sa drugom nogom i rukom, naizmenično ih menjajući.

Burpee reach

Zauzimate plank poziciju poskakivanjem na vrhovima prstiju, te u doskoku stopala približite rukama pa napravite skok uvis. Opet se vratite u plank poziciju sa poskakivanjem na vrhovima prstiju.

Squat hop

Prvi korak kod ove vežbe je da u poskoku raširite noge i napravite polučučanj. U drugom koraku iz čučnja skupite noge i dva puta kratko skočite, pa se vratite opet u čučanj raširenih nogu.

Plank-to-push

Prvi korak: Zauzmite plank poziciju. Noge raširite u nivou ramena. Drugi korak: Dlanovima se održavajte na strunjači, a onda naizmenično spuštajte jednu pa drugu ruku savijenu do lakta.

Forearm jacks

Vežba takođe započinje plank pozicijom, s tim što su ruke savijene u laktu i na taj način se održavate na strunjači. Drugi korak: noge širite i skupljajte jednu ka drugoj tokom čitave vežbe.

Curtsy hop

Vežba započinje u iskoraku jedne noge dok drugu savijate skroz pozadi, u polu čučećem položaju. Drugi korak: nogu koja je pozadi gurate napred visoko, u savijenom položaju, dok drugom koja je na zemlji poskočite što više. Zatim zamenite noge i uradite isto.

Mountain climbers

Vežba koja počinje opet iz visoke plank pozicije, gde se šakama održavate na strunjači, a stopala držite jedno do drugog. Drugi korak: savijate noge naizmenično i kolenima gurate što više napred ka rukama.

Side plank twist

Vežba započinje plank položajem na stranu, gde se održavate na savijenoj ruci do lakta, dok drugu ruku provlačite iza grudi, pa je vraćate nazad i dižete visoko iznad glave. Ponavljajte vežbu 20 sekundi na jednoj strani, pa još 20 sekundi na drugoj strani tela.

Bicycles

Stara dobra vožnja bicikla. Prvi korak: lezite na leđa I stavite obe ruke iza glave. Drugi korak: dodirujte laktovima kolena suprotne noge – naizmenično.

Svaka od ovih vežbi radi se 45 sekundi.

Video: Youtube

Foto: Instagram

Tekst: T. Mišović

Najnovije