8 Ideja za spoljašnje kuhinje koje zrače stilom

Postoji mnogo razloga da volite sunčane letnje dane. Lenji dani pored bazena, automatski odgovori na mejlove i odmori, da navedemo nekoliko omiljenih. Međutim, ništa ne može da se poredi sa jednostavnim zadovoljstvom obroka napolju. Naravno, večera na otvorenom je najbolja uz posvećeni prostor za ručavanje na otvorenom, bilo da je to na malom tremu ili prostranoj baštenskoj terasi. Ali najpoželjnija pogodnost od svih? Sjajno opremljena spoljašnja kuhinja. Ali kako tačno treba da pristupite postavljanju spoljašnje kuhinje iz snova?

Kuhinje

Ono što čini sjajnu spoljašnju kuhinju i prostor za opuštanje isto je ono što čini sjajan restoran ili hotelski salon. To je prostor koji može da se transformiše iz dana u noć i ima elemente modularnosti i prenosivosti. Mesto gde uživate u solo jutarnjoj kafi neizbežno će se razlikovati od onog za roštilj sa porodicom i prijateljima. Pristupite svom spoljašnjem prostoru kao seriji višefunkcionalnih soba unutar soba. Čak i u malom prostoru, nameštaj za ručavanje i opuštanje, biljke, paravani i roštilji mogu kreirati različite programske oblasti i usmeravati tok kretanja i aktivnosti.

Da li ste spremni da kreirate prostor za zabavu na otvorenom iz snova? Čitajte dalje za 10 prelepih ideja za spoljašnje kuhinje koje zaista donose toplotu.

Rustična kuhinja spremna za sedeljke

Dizajneri Eric Hughes i Nathan Turner transformisali su svoju pergolu u pravu rajsku oazu za žurke, sa spoljašnjom kuhinjom, starinskim lusterom i trpezarijskim stolom. Ali, slatki detalji su ono što zaista čini da ova spoljašnja kuhinja odskače, od svečanog stolnjaka sa prugama, preko suknje ispod sudopere, do kaktusovih lopatica zakucanih na zid.

Savršen kutak za kuvanje

Spoljašnje kuhinje mogu izazvati vizije laganih, prozračnih i otvorenih prostora. Međutim, ako želite maksimalno iskoristiti svoju, dobra je ideja dodati zidove i plafon svom prostoru. Brandon Architects su se udružili sa Brooke Wagner kako bi kreirali ultimativni unutrašnje-spoljašnji prostor, sa velikim prozorima za posluživanje.

Šank sa kamenom pločom

Strastveni domaćini koji planiraju da provode većinu svog vremena roštiljajući za svoju porodicu i prijatelje trebaće mnogo prostora za pripremu obroka. Zašto ne napraviti da ima dvostruku funkciju? Dodajte dugačko ostrvo koje je pogodno za kuvanje i zabavljanje. Kameni završetak na radnim površinama takođe donosi puno stilskih poena.

Rustična kuhinja puna biljaka

Ako možda nećete ukrašavati svoju spoljašnju kuhinju slikama i zidnim tapiserijama, biljke su i dalje u igri. Ovaj prozračni prostor za ručavanje obogaćen je prirodnim materijalima. Puno drvo i cigla učinite vas prostor toplim i intimnim, dok će raznovrne biljke uneti dašak boje u vašu kuhinju.

Mala zona za roštilj

Čak i najmanja dvorišta mogu imati vatreni prostor za roštilj. Minimalistički dizajn možete obogatiti pločicama sa zanimljivim dezenom, biljkama, ili čak slikama na drvenom paravanu.

Kutak pored bazena

Kuhinja je jedno od najprometnijih mesta u svakom domu, pa ima smisla postaviti je pored najimpresivnijeg dela dvorišta. Večernja zabava nikada nije bila ovako zabavna!

Spoljašnja kuhinja u hladu pergole

Planirate budžet za svoj spoljašnji prostor prema onome što vam je najvažnije. Možda je najbolje investirati u postavku kao što su terasa ili decking. Dizajn pergole vam omogućava voše kreativnih rešenja, poput uzidanih sećija koje mođžete ukrasiti raznobojnim jastucima.

Kuhinja inspirisana Mediteranom

Kuhinje

Uzidana kuhinja premazana belom emulzijom odgovaraće i najmanjoj otvorenoj kuhinji. Ahromatsku podlogu možete upotpuniti sa raznoraznim biljem i elementima od ratana.

Foto: Unsplash, Instagram, Profimedia

Tekst: Natalija Kunić

Najnovije