Portonovi
Lifestyle

Bez maske: švedska krunisana princeza pomaže ugroženima

Švedska je jedina zemlja u Evropi koja je okrenula leđa merama samoizolacije i karantina zarad sprečavanja širenja korona virusa…

Javni prevoz radi normalno, otvoreni su butici, barovi, bioskopi, obdaništa, škole i univerziteti. Neke škole zatvaraju svoja vrata samo kada se sumnja na pojavu infekcije, ali se brzo nakon toga ponovo otvaraju.

Prema navodima, članovi kraljevske porodice Švedske ne podležu panici: oni i dalje vrše svoje dužnosti i redovno se pojavljuju u javnosti. Pre nekoliko dana, krunisana princeza Victoria posetila je jednu od stokholmskih humanitarnih organizacija. Zajedno sa volonterima, ona je pripremala obroke za beskućnike i ugrožene građane, pri čemu je u svaki paket stavljala poruku, napisanu u svoje ime i u ime njenog supruga, princa Daniela. Krunisana princeza i drugi volonteri radili su sa rukavicama, ali bez zaštitnih maski.

“Ja, poput brojnih drugih članova našeg društva, želim da pomognem. Drago mi je da sam ovde danas. Jako je važno da mi, osobe koje imaju priliku, pomognemo osobama kojima je to najpotrebnije. Zajedno možemo promeniti svet”, izjavila je Victoria o svom radu.

D.Ć.

Pročitajte još