Harper's Bazaar Srbija

Bvlgari osnovao fond za borbu protiv virusa COVID-19

Italija se postepeno vraća u život nakon pandemije. Na putu oporavka, državu su neprekidno podržavali uticajni lokalni brendovi. Bvlgari je doprineo borbi protiv infekcije koronavirusa donirajući finansijsku pomoć za bolnice (ne samo u svojoj domovini, već i u Švajcarskoj, Velikoj Britaniji i Japanu), a sada je najavio ambicioznu inicijativu – stvaranje fonda Bvlgari Virus Free.

Nova neprofitna organizacija finansiraće vrhunske centre razvijajući strategije za ublažavanje i lečenje različitih vrsta virusa. Jenner Institut već je postao partner fonda – on okuplja istraživače vakcina, kao i nacionalni institut za zarazne bolesti Lazzaro Spallanzani, koji je Bvlgari već podržao na početku epidemije COVID-19.

Zajedno sa Institutom Jenner, fondacija Bvlgari Virus Free daje i dve stipendije za četvorogodišnji diplomski program. Inicijativa ima za cilj da pomogne diplomiranim studentima koji su uključeni u istraživanje COVID-19, kao i da uspostavi Kliničku fondaciju Bvlgari za razvoj i kliničko testiranje novih lekova i vakcina za borbu protiv COVID-19 i s njima povezanih sojeva virusa.

harpersbazaar.ru

 

Najnovije