4 trenda u dizajnu enterijera koja ćemo viđati svuda u 2023.

2022, u svetu dizajna enterijera, svodila se na umirujuće palete boja i mekani, sveobuhvatni nameštaj, koji donose osećaj spokoja. 2023, za razliku od prethodne godine, donosi individualizam jarkih boja.

Tržište se konačno udaljava od romantičnijih stilova kao što su cottagecore, te dok se krećemo mimo postpandemijskih strahova ka novoj složenoj stvarnosti, ovi modeli uređenja jednostavno se čine previše naivni.

Dakle, sada kada smo krenuli napred u stvarni život, trendova dizajna enterijera za 2023. teže promenama koje unose nov, vedriji duh u naše domove.

Prasak boja

Potpuno beli kućni dekor pada u vodu. Za element udobnosti važno je dodati kontrast, toplinu i dimenziju bojama u belim prostorima kako biste razbili sterilnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Casa Escuela (@casa.escuela)

Zanatska izrada nameštaja

U poslednjih par godina imali smo vremena da zaista intimno upoznamo naš nameštaj – uključujući i nedostatke. To uvežbano oko, zajedno sa opštom čežnjom za održivijim opcijama, dovelo je do pobune protiv masovne proizvodnje, dajući prednost zanatu u dizajnu enterijera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spartan Shop (@spartanshop)

Staro je opet u trendu

U poslednje vreme raste interesovanje za starinski i upotrebljivan nameštaj. Posebno kada je vintage drveni nameštaj u pitanju, kom ćete uz malo lakiranja udahnuti novi život.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kathryn (@life_at_the_mews)

Biofilički dizajn

Inkorporiranje prirode u okviru moderne arhitekture, trend je kom čovek teži kako bi se blisko povezao sa prirodnim okruženjem. Ukrasite dom biljkama, dekorišite zidove slikama prirode, koristite prirodne materijale i pustite svetlost da prodre u vaše prostorije.

 

Foto: Pexels, Instagram

PRriedila: T.M.

Najnovije