6 kreativnih ideja za kućni bar

Svi se sa osmehom sećamo studentskih dana kada, ne samo da je bilo malo vrsta pića koje smo konzumirali, već nam nije bilo ni bitno gde ih čuvamo, dokle god su savršeno ohlađena za serviranje. Danas, godinama kasnije, kulturi pića pristupamo sasvim drugačije – sa uživanjem i stilom, te ni ne čudi što su kućni barovi u poslednje vreme toliko popularni, a reći ćemo i cenjeni detalji u većini domova. 

Ukoliko vam se dopada ideja da nešto ovako uneste u svoj enterijer, ali želite da odete korak napred u odnosu na očekivani izgled, u nastavku vam otkrivamo nekoliko kreativnih ideja za osmišljavanje vašeg novog omiljenog kutka za mirno veče kod kuće ili druženje sa prijateljima. 

Ukoliko imate staru komodu ili sličan komad, a uz to ste spretni za restauraciju nameštaja, eto prilike da napravitne unikatan prostor za vaše omiljeno piće. Pustite mašti na volju, a biće dovoljno i ukoliko samo promenite boju nameštaja ili pak osmislite zanimljiv dekupaž.

Kućni bar ne mora da bude bar kao takav, odnosno, nije vam neophodan poseban komad nameštaja. Iskoristite ono što već imate, ali se poigrajte sa detaljima. Za početak, piće složite na zanimljiv poslužavnik, a kristalne čaše vam mogu poslužiti kao držači za slamčice, kašičice ili druge sitnice koje su vam potrebne za kreiranje omiljenih koktela.

Kućni bar ne morate da kreirate od komode ili police, odnosno, od očekivanih komada nameštaja – može vam poslužiti i uzani stočić koji se obično nalazi u predsoblju, čije fioke možete da iskoristite za slaganje pića, čaša ili drugih potrepština. Upotpunite svoju postavku kućnim aksesoarima i eto zanimljivog detalja u vašoj dnevnoj sobi!

Ukoliko u svom domu imate bilo kakve otvorene police, pretvorite ih u kućni bar jednostavnim dodavanjem zanimljivih flaša pića, čaša i drugih detalja koji mogu da aludiraju na kućnu zabavu. Neka ovo zapravo bude dekoracija za vaše prazne police.

S obzirom na to da brojna pića dolaze u kreativnim i zanimljivim pakovanjima, ona vam kao takva mogu poslužiti za dekoraciju bilo kog kutka vašeg doma. Ukoliko ne volite tipične ukrase za kuću, zamenite ih ovakvim neobičnim i neočekivanim i pritom uvek pri ruci imajte posluženje za svoje goste.

Na kraju, ukoliko živite u kući i dvorište je vaš najveći adut, eto ideje gde da smestite svoj kućni bar. Upotrebite omiljeni komad baštenskog nameštaja i kreirajte svoju letnju oazu koja će biti zvezda svake proslave. 

Foto: Pexels, Instagram

Harper’s BAZAAR

Najnovije