Harper's Bazaar Srbija

6 stilskih načina da svom domu date „Instagrammable“ karakter

Stvorite ultra šik prostore i impresionirajte svoje prijatelje.

Verovatno i vi provodite sate ispred ekrana mobilnog telefona, skrolajući feed Instagrama. Ova platforma je postala jedna od naših omiljenih, jer uvek ima načina da nas inspiriše zahvaljujući impresivnim slikama. Postoji mnogo profila koje bismo izdvojili, a mnogi od najuticajnijih influensera odlučili su da nam pokažu delove svojih domova kojima se divimo i zbog kojih želimo da kopiramo dekor i nameštaj koji su oni izabrali.

U nastavku vam otkrivamo kako da i vaš enterijer postane „dostojan“ Instagrama.

Girly Chic

Enterijeri kojima se često divimo na Instagramu su oni gde uticajne influenserke predstavljaju svoje ženstvene sobe u kojima kombinuju ženstveni dekor sa elegantnom estetikom. Da biste to postigli, morate se usuditi da uskladite pastelne nijanse sa raznim glam elementima i neutralnim dodirima, stvarajući istaknute tačke, bez odstupanja od elegantnog dizajna.

Light-filled

Možda je najvažnije da se pobrinete za pravilno osvetljenje svojih prostorija. Bez obzira da li želite da napravite prelepe fotografije ili vam treba samo dobro osvetljeno okruženje, sunčevim zracima treba da dopustite da uđu u sobe i definišu boje koje će dominirati. Što se tiče večernjih sati, zapalite sveće i uključite stone lampe za potpuno atmosferski efekat.

Plants Love

Biljke imaju način da obnove atmosferu i daju svežinu i život našim prostorima, ali i nama samima. Naročito ako tražite načine da ispunite prazne uglove svog doma, onda je mudar izbor prevelika sobna biljka. Čak i na vašem stočiću za kafu i ostalim površinama, neki cvetovi u lepim bojama u potpunosti će promeniti izgled ukupnog rezultata.

Fashion Touches

U pokušaju da postignu vrhunsku pozadinu koja izgleda kao da je preuzeta sa platforme Instagram, modni dodiri ne bi trebalo da izostanu. Ormarići za knjige, noćni stočići i police trebali bi biti ukrašeni vašim omiljenim modnim albumima, pokazujući tako vašu strast prema modi.

Romantic Corners

Još jedan razlog zbog kojeg Instagram „upija“ naše interesovanje su prijatni i vrlo romantični prostori iz domova naših omiljenih Instgramera. U slučaju da želite tako lepa mesta u svom domu, pronađite uglove u kojima vam je najudobnije i najprijatnije i počnite da ih dekorišete. Koristite zavese i tkanine, jastuke, ali i dodatne izvore svetlosti i prepustite se romantičnoj auri.

Parisian Vibes

Vintage estetika se dinamično vratila na područje dizajna enterijera, a čini se da je pariski stil izvor inspiracije. Ono što vidimo na Instagramu su prevelika zlatna ogledala koja dominiraju, impresivni lusteri koji daju skupi karakter i zemljane boje koje stvaraju divnu harmoniju. Da biste postigli super šik ukupan rezultat, dovoljno je da pokušate da usvojite ovaj stil u svojoj dekoraciji. 

Najnovije