Džungla u kući: kolekcija Versace Home 2020

Legendarni Versace print „Jungle“ slavi 20. godišnjicu u potpuno novom svetlu.

Sada, sočni zeleni listovi i zlatne meduze ukrašavaju posuđe za dom. Egzotični otisak džungle debitovao je u Versace kolekciji proleće/leto 2000. Tada je pevačica Jennifer Lopez na dodeli nagrada Grammy nosila svilenu haljinu sa otisicima džungle, koju je za nju dizajnirala Donatella Versace. Nakon ovog događaja, Internet je bio ispunjen zahtevima za kupovinu odeće „divljeg“ dizajna.

Danas, print Jungle slavi 20. godišnjicu. Za to vreme, postao je apsolutna ikona stila i legenda koja je zauzela svoje mesto u istoriji mode, a koja je transformisala dugogodišnje stereotipe ženske lepote i senzualnosti.

Italijanska modna kompanija je odlučila da proslavi legendarni print na drugačiji način. U sezoni proleće/leto 2020, poznati Versace dezen krasio je ne samo modne piste, već i stolove, kao i ormariće za ljubitelje lepih i visokokvalitetnih dodataka za dom. Ukrašeni živopisnim i svežim cvetovima iz džungle, predmeti su postali deo linije za uređenje doma. Napravljena od finog porcelana, kolekcija „Jungle“ sastoji se od posuda za jelo, vaza, mirisnih sveća i pepeljara.

Svaki predmet ima zlatni rub i ukrašen je Versace simbolom – glavom Meduze, koja se utapa u baroknom motivu. Versace je već predstavio svoju prvu kolekciju nameštaja za ekterijere, koja sadrži čuveni otisak Jungle. Predmeti su napravljeni od tikovine i ukrašeni su Meduza akcentima.

Godine 2020. kolekcija Versace Home Holiday Alphabet takođe je lansirana, odajući počast bogatom nasleđu brenda. Konkretno, set ukrasnih tanjira akcentovan je svetlim uzorcima u obliku slova abecede, te na novi način reinterpretira legendarni otisak iz kolekcije proleće/leto 1992. Dizajn tanjira prati kultni motiv čuvenog fotoalbuma porodice Versace „Priče sa južne obale“. Sama slova uređena su u baroknom stilu. Dekorativne sveće su takođe dodate kolekciji Holiday Alphabet.

Najnovije