Jahta nedelje: Unutar fantastične “Valerie” koju su Jennifer Lopez i Ben Affleck učinili poznatom

Ova superjahta ući će u istoriju zahvaljujući prvom zvaničnom poljupcu poznatog para nakon pomirenja, a to uopšte nije fer.

85 metara duga, vredna 110 miliona evra, zapremina od impresivnih 2.755 bruto tona, mogućnost smeštanja 17 gostiju, 9 kabina + master apartman, posada od 27 ljudi, privatna gornja paluba sa bazenom od 7 metara, ležaljke, fudbalsko igralište (dobro ste pročitali), neizbežna hidromasažna kada. Trpezarijski sto za desetoro sa muzičkom fontanom koja se pali noću. Za dodatnu dozu sunčanja i plivanja tu je i velika prednja paluba sa još jednim bazenom, suncobranima i heliodromom, koji po potrebi može biti i igralište za mini golf.

Ako vas do sada nismo ubedili da ova superjahta pod nazivom Valerie, koja se još uvek nalazi u posedstvu ukrajinskog milionera, nije veća vest od poljupca Jennifer Lopez i Ben Affleck na njoj, dopustite da nastavimo.

Za raskošan enterijer pobrinuo se dvojac londonskih dizajnera Pascale Reymond i Andrew Langton, oni su između ostalog zaslužni za takozvane zidove od stakla visine od 22 metra, koji iz svih delova jahte pružaju nesvakidašnji pogled na more.

Pomalo formalna unutrašnjost obogaćena je art deco stilskim elementima. Nama se posebno dopadju fini kožni detalji kojim je obložena Valerie, poput zidnih ploča, pa čak i unutrašnjosti lifta. Ne bismo da budemo odveć bezobrazni, ali teško je suzdržati se od ideje i komentara: sigurni smo kako su Bennifer umeli da iskoriste prednosti ovih mekih detalja.

Tu su naravno i drveni podovi, za osećaj topline, te brojni mesingani elementi koji doprinose sveopštem utisku jednog luksuznog broda. A kada smo kod mesinga, jedan poseban detalj se ističe kao omaž vrhunskom glamuru: pravi leptiri postavljeni su ove elemente. 

Kao jedan od centralnih komada ističe se veličanstveni klavir načinjen u art-deco stilu od strane ekscentričnog nemačkog industrijskog dizajnera Schimmel Pegasus-a. Cena ovog raskošnog instrumenta iznosi oko 85.000 evra.

Još jedna od glavnih karakteristika Valerie jestu wellness apartmani, koji podrazumevaju parno kupatilo, hamam i opremu za fitnes koju potpisuje luksuzni italijanski brend Technogym.

Nedeljno iznajmljivanje ove jahte košta oko milion evra, a uzevši u obzir sve njene pogodnosti i činjenicu da je ovde ozvaničena Bennifer romansa, te da je par u lovu na zajedničku nekretninu, velike su šanse da će upravo Jennifer i Ben postati njeni ponosni vlasnici.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia
 

Najnovije