Imate li mali balkon? 5 dizajnerskih trikova zbog kojih će izgledati prostranije

Pa ipak, još jednom se ispostavlja da kvadratura nije bitna.

Letnja sezona je započela i sada je vreme koje provodimo u našoj kući vrlo ograničeno. Ovo je pravo vreme za dekoraciju eksterijera vašeg doma, počevši od balkona. Čak i ako je ovaj prostor mali i ne znate tačno kako da ga uredite kako biste dobili lep i funkcionalan prostor na otvorenom, imamo rešenja koja će vam obezbediti jedinstvenu, ultra modernu letnju scenu.

Otkrijte vrhunske trikove funkcionalnog dizajna koji će dati novu dimenziju vašem balkonu!

Dajte prednost zemljanim bojama

Boje se smatraju „ključem“ prilikom dizajniranja prostora, bez obzira da li je reč o enterijeru ili eksterijeru! U slučaju malog balkona, tople, svetle opcije su ono što vam treba. Dajte prednost beloj boji kao osnovi, a zatim dodajte detalje u zemljanim tonovima, kao što su bež i svetlo braon.

Ne blokirajte prirodno svetlo

To se događa često, a rezultat nikada nije onakav kakav želite: previše pokrivate mesta gde su postavljene ograde, pa ne dozvoljavate prirodnom svetlu da radi svoj posao. Zato izbegavajte ovu taktiku i radije mesto „zatvorite“ zbog jakog sunca samo glomaznom biljkom, tako da rezultat bude prirodniji.

Izbegavajte prekomerno dekorisanje

Evo još jedne greške! Da bi prostor izgledao modernije i impresivnije, pravite dodire koji konačno čine da vaš balkon izgleda manje, a razlog je prekomerno dekorisanje. Dajte prednost minimalističkoj dekoraciji, misleći da je balkon prostor koji pre svega želite da bude funkcionalan, pružajući vam trenutke beskrajne opuštenosti.

Dodajte ogledala

Dekorativni predmet koji se retko viđa na balkonima. Pa ipak, ogledala će raditi sjajno, dajući osećaj da je vaš balkon veći. Naročito ako imate zid koji ne znate kako da ukrasite, ovo je savršeno rešenje.

Biljke puzavice

Kao što znate, biljke puzavice daju dodatnu dimenziju prostoru i čine ga bujnijim. Pogotovo ako vam je plafon nizak, ovo će postati vaše omiljeno rešenje i učiniće da ne verujete u razliku koju ćete videti u krajnjem rezultatu. Idealan izbor biljaka puzavica za leto su orlovi nokti, bršljan i naravno jasmin.

foto:Pinterest

Najnovije