Kraljevsko putovanje: Bajkoviti hotel u Versaju

Sada zaista možete spavati poput kraljeva i to u pariškoj Versajskoj palati, koja je prošle godine otvorila svoj prvi hotel.

Po prvi put u svojoj 388-godišnjoj istoriji, ovaj istorijski kompleks otvoren ja za boravak posetilaca.

Poznat kao Le Grand Controle, hotel ima 14 soba i apartmana, te jedan poseban apartman (sa potpsiom) koji je dizajnirao arhitekta Christophe Tollemer. Unutrašnjost je očekivano inspirisana prepoznatljivim raskošem Marije Antoanete i Luja XIV iz perioda kasnog 18 veka.

Gosti će imati potpun pristup onim što Francuzi nazivaju Chateau de Versailles i okolnim područjima, uključujući i lokacije koje su obično zatvorene za posetioce.

Kada je u pitanju kuhinja, ni ovde nije izostao kraljevski tretman. Posetioci mogu da uživaju u večeri koju je pripremio francuski kuvar Alain Ducasse, koji naravno poseduje Mišelin zvezdicu. Potom da se ozbiljno opuste u spa centru i okupaju u zatvorenom bazenu.

Ali takođe sasvim očekivano, ovo zadoljstvo nije jeftino.

Da biste doživeli iskustvo ove znamenitosti od nacionalnog značaja, moraćete da izdvojite oko 2.000 dolara po noći. Cena uključuje ličnog batlera kao i privatne obilaske palate i njenih bašti.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

Najnovije