Harper's Bazaar Srbija

Kuća za odmor u Engleskoj koja zavodi svojim dizajnom

Sa arhitektonskim potpisom Marion Lichtig.

Iako ima manje od deset godina karijere na polju dizajna enterijera, čini se da Marion Lichtig voli ono što radi, što se najbolje vidi kroz njene radove.

Iako je relativno mlada, uspela je da oblikuje svoj lični stil, pronađe svoj „potpis“ i bude u prvom planu, a većina ljudi govori najbolje reči o njenim dizajnima.

Pre skoro godinu dana porodica je tražila od nje da dizajnira kuću za odmor u Engleskoj. Ovo je impresivna zgrada koja datira unazad mnogo decenija. Konkretno, izgrađena je 50-ih godina, dok je dugi niz godina – od početka 1990-ih do nedavno – bila napuštena.

U potrazi za savršenom destinacijom za odmor, porodica je od prvog trenutka zavolela šarm ovog dela Engleske, pa je želela da poseduje kuću u ovom kraju, u blizini Padstowa. Posle mnogo istraživanja, smatrali su da je ovo pravi smeštaj i bez ikakvog razmišljanja kupili kuću, a da ni na trenutak nisu zažalili zbog odluke koju su doneli.

Predivna kuća za odmor sastoji se od dva sprata, sa po tri spavaće sobe, dva kupatila, četiri dnevne sobe, kao i dve velike kuhinje. Takođe, njeni otvoreni prostori su možda glavni atribut, jer se sastoje od tri zelene oaze, bazena iz snova, roštilja i još mnogo toga.

Produbljivanje dizajna kuće, elegancija i neuporediva finoća prve su stvari koje vam padnu na pamet već na prvi pogled. Vidimo da je većina prostora oblikovana od prirodnih materijala, sa drvetom u najlakšoj verziji, dok zemljani tonovi zauzimaju većinu svih prostorija. Ipak, mermerne i granitne površine povećavaju čitavu magičnu vibraciju i daju joj modernu dimenziju.

Impresionirani smo zemljanim, tako i elegantnim bojama koje se usklađuju sa opštim minimalističkim stilom i elegantnim linijama. Izuzetno čista bela, bezvremenska bež i intenzivna smeđa protagonisti su mnogih zidova – kako u unutrašnjosti tako i u spoljašnjosti kuće, kao i u nameštaju koji je zauzeo svoje mesto i impozantno izgleda u vili.

Lako se može zaključiti da postoji predivna harmonija od mesta do mesta, dok celo okruženje postaje „jedno“ sa svojim prirodnim pejzažom, bojama i aromama. 

Najnovije