Ova 4 modna trenda hit su i u svetu enterijera takođe

Iako smo u prethodnom periodu shvatili da nam je funkcionalnost ispred estetike, makar kada je reč o izboru modnih trendova koje ćemo pratiti, uređenje enterijera smo počeli da shvatamo na malo drugačiji način. Ne, ovo ne znači da ćemo kupiti nešto što je lepo, ali je potpuno nepraktično, već znači da ćemo uređenju svog životnog prostora pristupiti sa one stylish strane – potrudićemo se da spojimo lepo i korisno kako bismo stvorili okruženje koje je prijatno i udobno, ali oslikava i naš lični stil.

Pretpostavljamo da na ovome možemo da zahvalimo svim onim fashion devojkama koje pratimo na Instagramu, a koje osim savršenih outfita u ogledalima prikazuju i jednako impresivne enterijere. 

Upravo zato nije neobično što s vremena na vreme dođe do mešanja mode i enterijera – modni trendovi zapravo vrlo lako mogu da postanu i trendovi u uređenju doma, a dokaz za to su i ovi koje vam otkrivamo u nastavku i iskreno, nismo sigurni u kom svetu izgledaju bolje!

Ultra popularni štep

Proštepane komade najpre smo zavoleli u njihovom “fashion” obliku – pretežno kroz aksesoare. Ali, gde su aksesoari, tu su i komadi nameštaja, zar ne? Tako, osim što krasi najčešće torbe i papuče, štep zaizima počasno mesto i u dizajnu krupnih komada nameštaja kao što su sofe. 

Razigrane talasaste forme

Svet mode jednostavno je opčinjen talasastim formama akesoara, ali i krojeva! Kada je reč o enterijeru, među influenserkama su mega popularna talasasta ogledala za koja moramo da priznamo da su zaista sjajan način da svoj životni prostor učinite veselijim, razigranijim, ali i beskrajno stylish.

Šahovska tabla za ljubitelje geometrije

Od papuča i torbi, preko haljina i kupaćih kostima, pa sve do tepiha i keramike, print šahovske table ujedinio je svet mode i svet enterijera! Ukoliko ste zakleti minimalista, odlučite se za klasičnu crno-belu kombinaciju, dok, ukoliko želite nešto šarenije, napravite neočekivane spojeve jarkih boja. 

Teddy Bear inspiracija

Ušuškani teddy bear kaputi bili su veliki hit tokom prethodnih sezona, a nakon njih, ovaj materijal se preselio i na manje očekivane komade kao što su majice ili torbe. U enterijeru, pak, izgleda savršeno u kombinaciji sa foteljama, sofama i jastucima jer stvara jednako toplu i prijatnu atmosferu. 

Priredila: Ivana Tomić

Fotografije: Instagram

Najnovije