Zavirite u gotsku vilu Boy Georga u kojoj je proveo poslednjih 40 godina

506 kvadratnih metara životnog prostora iz kataloga!

Ne samo da je ova vila u severnom Londonu spektakulrna spolja, uzevši u obzir da podseća na svojevrsni zamak, već je dovoljno prostrana, ušuškana, a u isto vreme moderna da je sasvim jasno zašto joj je cena vrtoglavih 20 miliona evra.

Ekstravagantnu vilu izgrađenu u italijnskom gotskom stilu, poznati pevač kupio je kada je bio u jeku popularnosti, davne 1980-te.

Pre Boy Georga u vili je živeo britanski glumac i komičar Marty Feldman, dok je originalno izgrađena za inžinjera Edwrda Gotta, još 1868. godine.

Pored visokih plafona, vila se po pitanju originalnog enterijera ističe mnoštvom prozora, kitinjastih gipsanih ukrasa i naravno erkerima – neizostavnim detaljima na gotskim građevinama (prozori mahom na pročelju građevine sa tri strane, u koje su sa unutrašnje strane smeštene klupe sa udobnim jastučićima, a spoljne su bogato ukrašeni reljefnim crtežima).

Tu je i pripapadajući vrt i prostrano dvorište prepuno bogatog zelenila, dok sama vila poseduje šest spavaćih soba, pet kupatila, prostor za meditaciju, prikazivanje filmova i krovnu terasu.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

Najnovije