Harper's Bazaar Srbija

Zavirite u penthouse koji je dizajnirao Lenny Kravitz u Njujorku

Penthouse u ulici 75 Kenmare prvi je veliki komercijalni stambeni projekat slavnog rokera u Njujorku.

Tržište nekretnina u Njujorku možda trenutno nije previše aktivno, ali to nije slučaj sa novim stambenim kompleksom Kenmare 75. Prošle godine je prodato 27 od 38 stanova u luksuznoj zgradi. Tajna uspeha, možda, leži u činjenici da u kompleksu nema previše stanova, što je, bez sumnje, veliki plus za tako gusto naseljen grad poput Njujorka. I, možda, činjenica da je studio poznatog rokera Lenny Kravitz-a radio na dizajnu enterijera.

Među najnovijim stanovima po sistemu „ključ u ruke“ nalazi se dupleks penthaus, na čijoj je unutrašnjosti studio Kravitz Design radio zajedno sa brendom nameštaja Ligne Roset.

Ovo je dupleks površine 200 kvadratnih metara po ceni od 7,7 miliona dolara. Enterijeri su rađeni u istom stilu i od istih materijala (kamen, metal, masivni hrast) kao i ostalih 75 jedinica Kenmare, ali uz upotrebu nameštaja Ligne Rose, među kojima će znalci dizajna odmah primetiti bestselere brenda – Togo sofe i fotelju Pumpkin.

Prostor otvorenog plana uključuje dnevnu sobu, trpezariju i kuhinju – sve prostorije imaju pristup velikoj terasi sa slikovitim pogledom na grad. Penthouse takođe ima tri spavaće sobe i tri kupatila. Unutra je stan bukvalno preplavljen svetlošću i vazduhom: drveni podovi od svetlog hrasta, svetle boje i panoramsko zastakljivanje – sve ovo doprinosi stvaranju predivne atmosfere.

U enterijerima se koriste i proizvodi drugih poznatih brendova. Na primer, kuhinja sa malim, ali funkcionalnim ostrvom u potpunosti je opremljena uređajima Gaggenau.

Na zidovima penthausa možete videti rad savremenog fotografa Nathana Myhrvolda iz galerije Modernist Cuisine Gallery, što je posebno vredno pažnje, budući da je ovo prvo „pojavljivanje“ bivšeg izvršnog direktora Microsofta u novoj ulozi u Njujorku.

Budući stanovnici penthausa moći će da koriste podzemnu garažu, teretanu i 24-časovne usluge recepcije. Takođe će imati mirno zeleno dvorište i veliku otvorenu krovnu terasu.

Sve javne površine Kenmare-a takođe je dizajnirao studio Lenny Kravitza, a završene su skupim prirodnim materijalima – od drvenih obloga u teretani do podova od kvarca u salonu.

Najnovije