Portonovi
Lifestyle / Enterijeri

Dosadila ti je bela boja zidova? Predlažemo ti nove, osvežavajuće nijanse za svaku prostoriju!

Ako biste pitali mene, zakletog minimalistu, bela je apsolutno najsavršenija boja zidova, najviše zato što se odlično uklapa u enterijer, bez obzira na to o kojoj prostoriji je reč, a lako se može “nadograditi” najrazličitijim detaljima kao što su slike, posteri i drugi ukrasi za zid. Ipak, moram da priznam da čak i meni ponekad dosadi zbog čega, umesto da recimo meditiram, završim razmišljajući o tome zašto ne bi bilo loše da prilikom sledećeg krečenja odaberem boju koja nije bela, čisto da bih malo osvežila atmosferu u stanu. Ukoliko razmišljamo isto, danas ti donosimo inspiraciju za makeover tvog doma i predlažemo ti nove, zabavne nijanse za svaku prostoriju kojima možeš da probudiš sasvim drugačiju energiju u svom domu!

Nude tonovi za hodnik

Mlečne nijanse sa roze i breskvastim podtonovima nisu toliko daleko od bele na spektru boja, ali ipak daju prostoriji određenu dubinu i toplinu. S obzirom na to da je i dalje reč o neutralnoj nijansi koja je uvek moderna, možeš da budeš sigurna da će ova boja odrasti sa tobom. Ukombinuj je sa zanimljivim podnim pločicama ili tepihom i tvoj hodnik će doživeti šik preobražaj!

Puderasti tonovi za spavaću sobu…

Ako se vodimo logikom da u spavaćoj sobi odmaramo i opuštamo se, sasvim je logično da želimo da zadržimo mirnu atmosferu odabirom baš takve nijanse. Puderasto roze je dovoljno opuštajuća za prostoriju kakva je soba u kojoj spavamo, a ipak je dovoljno odvažna da napravi ozbiljnu razliku u odnosu na monotonu belu. 

… ili pak nešto sasvim drugačije i smelije!

Doduše, ti možda želiš nešto još smelije, a u tom slučaju neka tvoj izbor bude nešto sasvim neočekivano. Nemoj krenuti odmah sa crnom ili sličnim, jačim tonovima – za početak je sasvim ok da odabereš nešto mirniju sivo-plavu nijansu koja izgleda tako elegantno i otmeno, da ćeš se osećati poput junakinje iz filma koja je prosto zaslužila doručak u krevetu! 

Umerena bež za kuhinju

Nežna bež izgleda odlično u kuhinji, naročito ako je ona uređena u nekom zanimljivom, vintage stilu. U kombinaciji sa svetlom bojom drveta i dosta kućnih biljaka, kuhinja lako može da postane tvoja omiljena prostorija u kući!

Maslinasto zelena za kupatilo

Koliko puta si samo videla kupatilo koje je uređeno toliko neočekivano da si se oduševila i poželela nešto slično i u svom domu? Meni se to često dešava, naročito u super kul kafićima, zato mi se ideja o unošenju neobičnih boja u ovu prostoriju i te kako dopada. Maslinasto zelena ili, preciznije, sage green ponovo je aktuelna, ali ovoga puta ne samo u našim garderoberima, već i u našem enterijeru. Počni od kupatila, a završi ko zna gde!

Osvežavajuća mint nijansa za dnevnu sobu

S obzirom na to da smo u toku prethodnih meseci i te kako shvatili značaj boravka u prirodi, nije ni čudo što su upravo ti prirodni tonovi dominantni u trendovima u uređenju enterijera. Ako zanemarimo drveni nameštaj i mnoštvo kućnih biljaka, prirodne tonove možeš uključiti i kroz odabir boja zidova, a tu na scenu nastupa osvežavajuća kombinacija zelene i plave. Mint nijansa je pomalo neočekivan, ali jako zanimljiv izbor za dnevnu sobu, toliko da će oduševiti tvoje goste, ali još važnije – tvom domu će udahnuti drugačiju atmosferu (but in a good way)!

Tekst: Ivana Tomić

Fotografije: Unsplash, Instagram

Pročitajte još