Wellness dizajn: Novi trend koji će promeniti auru vašeg doma

Kako godine prolaze, a trendovi u dizajnu enterijera postaju sve više formirani, sve je veći interes za to kako možemo učiniti da prostori odišu pozitivnom energijom.

Postoji mnogo načina i mnogi od njih su postali poznati kroz pravila Feng Shui-a, koja su za mnoge ključni deo svakodnevnog života. Wellness je na neki način ušao u naš život - a posebno u naš dom. Wellness Design obećava da će oblikovati vaše enterijere na najbolji način kladeći se na minimalizam koji unosi mir i spokoj u vaš dom.

Dajte prednost zemljanim bojama

Boje su ključni faktor u tome kako će konačna postavka izgledati u vašem domu. U slučaju Wellness dizajna, bolje je odabrati zemljane tonove, jer oni imaju moć da osiguraju harmoniju i ravnotežu u vašem prostoru, a time i u vašem životu. Bež, bledo siva i braon su neke od boja na koje se vredi fokusirati.

Verujte beloj

Bela je sinonim za mir i spokoj i iz tog razloga ne bi trebalo da nedostaje u sobama vašeg doma. Nudi osećaj čistoće i posebno se preporučuje za mesta na kojima provodite veći deo dana, poput dnevne sobe. Takođe se može kombinovati sa drugim akcentnim nijansama, dok je savršen izbor ako tražite bezvremensku boju za svoj dom.

Recite "zbogom" neredu

Ako želite da postignete vrhunsku wellness atmosferu, onda se morate zauvek oprostiti od nereda. A da biste uspeli, dobro je odvojiti nekoliko dana u nedelji u kojima ćete obavljati kućne poslove. Stvar je navike i - verujte nam - rezultat će se isplatiti.

Posebno obratite pažnju na spavaću sobu

Spavaća soba je prostorija u kojoj se odmarate, a mir je ono što tražite. Posle napornog dana, poslednje što želite je da se ne možete opustiti. Izbegavajte boje poput crvene i crne i pobrinite se da nemate stvari ispod svog kreveta jer one mogu blokirati energiju dok spavate. Takođe, preferirajte toplo osvetljenje, kako u glavnoj svetiljci, tako i u drugim dodatnim izvorima svetlosti.

Postavite biljke

Sobne biljke smatraju se sastavnim delom svakog doma, kako u svrhu ukrašavanja, tako i zbog postojanja drugog medija koji može obnoviti atmosferu naših prostora. Zato postavite biljke koje su idealne za ovu svrhu, kao što su dracena, aloja i bosiljak. Uz malo pažnje možete ih održavati svežim, a one će zauzvrat definisati auru celog vašeg doma.

Pročitajte još

Pročitaj još