Korak do jasnog vida: Multifokalna sočiva u klinici Zenit

Mnogi su saglasni da vid predstavlja najvažnije čulo kojim čovek raspolaže. Jedan od razloga je to što je oko organ koji nam omogućava da dođemo do brze spoznaje okruženja. Naše oči su prozor u svet, omogućavaju nam da uživamo u  svim vizuelnim lepotama, bitne su u komunikaciji sa ljudima i olakšavaju obavljanje svakodnevih obaveza. U današnje vreme, stil života i informatička revolucija, primorali su nas da naše oči češće izlažemo opažajima koji mogu imati negativne posledice po vid, pre svega ekranima elektronskih uređaja, zbog čega za mnoge ljude, suočavanje sa problemima sa vidom, može biti izazovno.

Međutim, Klinika Zenit na Vračaru, nudi inovativno rešenje kao odogvor na ovaj problem: multifokalna sočiva. Ova revolucionarna tehnologija omogućava izvanrednu jasnoću vida i prilagodljivost, tako da vaše naočare možete odložiti u fioku zauvek.

Bez obzira na vašu svakodnevicu, multifokalna sočiva mogu biti od neprocenjive vrednosti. Od profesionalnih obaveza do slobodnih trenutaka, ova sočiva pružaju neprestanu jasnoću vida. Bez napora možete prelaziti između fokusa na radnom stolu do pregledanja ekrana, i od gledanja u daljinu do čitanja teksta, a sve to uz kristalno jasnu sliku bez da se mučite i menjate naočare za blizinu ili daljinu.

U Klinici Zenit na Vračaru, vodećem centru za oftalmološku negu i tehnologiju, sada možete iskusiti ovu inovativnu tehniku koja donosi jasnoću i udobnost. Prema rečima doktorke Kovačević Bencun ova tehnika se primenjuje u lokalnoj anesteziji putem očnih  kapi, u trajanju od svega nekoliko minuta. Postoji mogućnost operacije oba oka u istom dolasku, ili dan za danom, u uslovima jednodnevne hirurgije bez potrebe ostanka u bolnici.

,,Multifokalna sočiva donose komfor današnjice. Možete li da zamislite da zauvek ostavljate naočare po strani i da možete konačno uživati u svim aktivnostima i zanimljivim sporotvima za koje ste bili sigurni da nisu mogući za vas? Nakon samo 2h možete otvoriti vrata novom pogledu na svet”, ističe oftalmolog Gordana Kovačević Bencun.

Veliki benefit multifokalnih sočiva je i to što omogućavaju nesmetanu sportsku aktivnost. Sada, uz pomoć multifokalnih sočiva možete trenirati koji god sport želite bez straha od lomljenja naočara ili magljenja istih pri promeni temperature vazduha, uz pomoć ovih sočiva, jedina briga će biti fokus na igru i cilj ispred sebe.

Jedan čuveni književnik je istakao da se suština može sagledati samo pomoću srca, međutim to može biti istina samo ukoliko vid ne trpi. Pogledajte u budućnost jasnog vida i olakšajte svoj svakodnevni život uz multifokalna sočiva. Deli vas samo jedan korak ka boljoj viziji, udobnosti i slobodi. Jeste li spremni za taj korak?

Foto: Profimedia, PRomo

Tekst: Promo

Najnovije