Harper's Bazaar Srbija

Analogne vrednosti u digitalnom svetu uz novi Huawei MatePad Paper

Potpuno novo iskustvo čitanja, pisanja beleški i crtanja bežičnom olovkom na velikom ekranu, dolazi u elegantnom dizajnu u vidu novog MatePad Paper.

S obzirom na to da sam odrasla na štampanim medijima (rođena pre internet ere) oduvek sam bila veliki ljubitelj printa (što moja današnja pozicija glavne i odgovorne urednice Harper’s BAZAAR magazina može da potvrdi). Uživam u ritualu listanja – magazina i knjiga. Takođe sam i od onih koji svoje beleške zapisuju olovkom i žvrljaju po papiru dok razgovaraju telefonom, a razgovaram često. Ipak, sa druge strane moje analogne ličnosti, nalazi se i veliki ljubitelj novih, modernih tehnologija. I manje je poznato da sam hi-tech fanatik. Samim tim, čini mi se da su moji kriterijumi još veći kada je reč o odabiru novih elektronskih uređaja. Očekujem da zadrže nešto od starih, arhaičnih vrednosti, ali da ponude i najnovije performanse koje će olakšati svakodnevicu i uštedeti vreme.

Pre nekoliko meseci Huawei kompanija lansirala je nove proizvode. Jedan od osam predstavljenih noviteta je i Huawei MatePad Paper, prvi tablet sa e-link ekranom. Zapravo, reč je o idealnom uređaju za sve koji rade u kreativnoj industriji, jer spaja klasičan tablet i e-book reader u jedan premijum uređaj.

Čitanje knjige kao ritual

Dovoljno mali i lagan sa ekranom od 10,3 inča staje u svaku veću tašnu, a može se nositi i u ruci jer dolazi u elegantnoj futroli od crne veganske kože u vidu ultimativnog modnog dodataka. Podiže iskustvo čitanja na potpuno drugi nivo – nudi znatno više od prosečnog čitača elektronskih knjiga. Zahvaljujući deljivom ekranu moguće je zapisivati beleške dok čitate e-knjigu, a takođe poseduje i režim prilagođavanja svetla ekrana spoljašnjim uslovima, kao i u večernjim satima. Ovaj benefit je naročito od značaja svima onima koji, poput mene, provode dosta vremena ispred monitora.

Napredni planer

Osim kao digitalna knjiga, MatePad Paper idealan je i kao beležnica. Brzo pristupa kalendaru, koji je povezan sa mejlom i znatno pomaže u organizaciji kako poslovnih, tako i privatnih obaveza, dok Huawei M-Pencil olovka nudi verodostojno iskustvo pisanja na papir, uz neverovatnu opciju da se ono što napišete rukom pretvori u digitalni fajl ili mejl. Osim ručnog hvatanja beleški, mogućnost snimanja audio snimaka omogućava da se na brzinu sačuvaju važne stvari, što je naročito značajno u poslovima poput mog.

Plus: Sve beleške se mogu zaključati jedinstvenom šifrom ili otiskom prsta, te ne morate brinuti o privatnosti.

Uvek sa vama

I definitivno jedna od meni najznačajnijih karakteristika jeste trajanje baterije. Baterija MatePad Paper-a ima veoma dobru autonomiju, pa sam je za ova dva meseca korišćenja punila svega osam puta, u proseku jednom nedeljno. Proces punjenja od 0 do 100% traje malo više od sat i po vremena, a u paketu dolazi i punjač snage 25 W, zajedno sa dva dodatna vrha za olovku.

Da rezimiramo, Huawei MatePad Paper mnogo je više od e-book čitača, ali isto tako ima ograničenja u poređenju sa klasičnim tabletom. Možete ga koristiti za slanje i čitanje mejlova, za čitanje knjiga i stripova, hvatanje beleški, crtanje, snimanje audio zapisa i slušanje muzike. Olakšava poslovne sastanke jer nudi mogućnost da u digitalnoj formi zapišete sve beleške, a da pritom ne koristite notes ili mobilni telefon. Takođe, idealan je za čitanje knjiga, naročito na putovanjima i u večernjim satima kada je svetlo u potpunosti prilagođeno i prija ljudskom oku. Lagan je za nošenje i ne zauzima mnogo mesta, a elegantan dizajn će vas zavesti na prvi pogled da ćete ga nositi kao modni dodatak.

Piše: Tamara Bogunović

Fotografije: Promo, Profimedia

 

Najnovije