Harper's Bazaar Srbija

Dokumentarni serijal „NLO: ISTRAGA NEPOZNATOG“ od 23. maja na NATIONAL GEOGRAPHIC KANALU

Godine 2021. američka Vlada je donela zakon koji propisuje zvaničnu istragu pojave NLO. Prema poslednjim informacijama Pentagon i Kancelarija za rešavanje anomalija iz svih domena (AARO) trenutno prate više od 650 potencijalnih slučajeva neidentifikovanih vazdušnih fenomena, poznatih kao NLO, a prema zvaničnim saopštenjima do sada nisu pronađeni verodostojni dokazi o vanzemaljskim aktivnostima. Od 23. maja na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC startuje provokativan petodelni dokumentarni serijal “NLO: Istraga nepoznatog” (utorkom u 22.00) koji nam otkriva šta je dovelo do promene u američkoj politici po pitanju NLO-a.

U pet jednočasovnih nastavaka emisija se bavi izveštajima o nedavnim događajima. Serijal otkriva šta je vlada objavila i šta je ostalo u tajnosti, a bavi se i zahtevima građana koji insistiraju na transparentnosti podataka dok se javnost suočava sa masovnim izveštajima o susretima s NLO. Dokumentarac obiluje bogatom arhivskom građom, a posebno se izdvajaju izveštaji pilota američke mornarice o neobjašnjivoj tehnologiji letelica na koje su nailazili tokom misija, kao i pretpostavke o tome šta nam donosi budućnost po pitanju ove misterije.

Kroz pet nastavaka susrećemo se sa ključnim tačkama ovog putovanja u nepoznato. Tako u prvoj epizodi saznajemo sve o Pentagonovom tajnom projektu o neidentifikovanim letećim objektima. Već sledeće poglavlje vodi nas do otkrivanja istine o legendarnom projektu „Plava knjiga“. Ko je bio astronom Džej Alen Hajnek zadužen za naučni projekat “Plava knjiga”, i dokle se stiglo sa izradom dokumentacije o beleženju i prijavama građana o pojavljivanju NLO-a?

Treća epizoda bavi se bliskim susretima nuklearne vrste. Fokus je na ideji da bi SAD mogle da se nađu u situaciji u kojoj ne mogu da se odbrane od invazije vanzemaljaca. Do problema dolazi kada nuklearni projektili ostaju neefikasni u sudaru sa vanzemaljskim letelicama. Da li je ovakav scenario koji smo pogledali u gotovo svakom stranom filmu ili seriji moguć i u stvarnosti? Odgovor na to pitanja otkrivaju nam tri bivša oficira ratnog vazduhoplovstva u NLO: Istraga nepoznatog.

U serijalu ćemo videti svedočenje vojnog pilota koji je 2015. godine prijavio slučaj susreta sa neidentifikovanim letećim objektom koji nije imao krila, kabinu niti otvore za izduvne gasove, ali je ipak, kako je pilot istakao – nekako uspevao da leti bolje od svih nas.

Foto: Promo

Tekst: Promo

Najnovije