Elizabeta II je dobila dva korgija – i dala im je posebna imena

Kraljica Elizabeta II je dobila dva korgija i već im je dala posebna imena.

Svi dobro znaju da je kraljica Elizabeta II jako privržena svojim ljubimcima. Još kao vrlo mlada dobila je svog prvog velškog korgija, koji su potom postali njena velika ljubav, a tokom svoje vladavine kraljica je imala ukupno 30 korgija. Ona se čitavog života brinula o njima, dobijali su posebnu hranu, a poznato je da ih je uvek vodila sa sobom.

Njen poslednji ljubimac uginuo je 2018. godine – posle toga ostala su joj dva dorgija – mešavina jazavičara i velškog korgija. Ali, poslednji pas po imenu Vulkan uginuo je u decembru prošle godine, kada je odlučila da ih više neće pariti, kako ne bi ostali za njom nakon što ona umre.

Sada su Njenom Veličanstvu poklonjena dva psa njene omiljene rase – kako joj ne bi bilo dosadno u karantinu, koji je morala da provede bez supruga, princa Filipa, koji je bio hospitalizovan. I kraljica je smislila posebna imena za nove ljubimce.  

Kraljica je jednog psa nazvala Fergus – u čast njenog ujaka Fergusa Bowes-Lyona, koji je preminuo 1915. godine tokom Prvog svetskog rata. Drugi pas je dobio ime Muick. Elizabeta je ovo ime smislila u čast jednog od svojih omiljenih mesta – jezera Muick u Škotskoj, gde ona i njena porodica vole da idu na izlete tokom leta. Kraljica i njeni novi ljubimci sada žive u dvorcu Vindsor, okruženi su sa samo nekoliko pomoćnika – zbog njene starosti, njeno Veličanstvo je primorano da se pridržava karantina.

foto:pinterest

Najnovije