Harper's Bazaar Srbija

Februar je tradicionalno posvećen VELIKIM MAČKAMA na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC WILD

Februar na kanalu NATIONAL GEOGRAPHIC WILD rezervisan je za “Mesec velikih mačaka”. Narednih nedelja gledaoci će moći da prate niz dokumentarnih filmova i serija u slavu najelegantnijih predatora na svetu – velikih divljih mačaka. Udruženje “National Geographic” svake godine inicijativom “Mesec velikih mačaka” podiže svest o ugroženosti divljih mačaka i činjenici da su mnoge od njih suočene sa izumiranjem. Dokumentarci nas vode u njihova staništa, istražuju njihovu borbu za opstanak, a videćemo i retke do sada neemitovane snimke.

Mesec divljih mačaka otvaramo premijerom serijala “Lavlji čopor u komšiluku” koji prati jednu lavicu koja stvara sopstvena pravila kada je u pitanju odgajanje njenog mladunčeta u nacionalnom parku Gir -od obučavanja za lov, do igranja riskantnih igara sa zalutalim mužjacima.

Nizije Šri Lanke su dom nekima od najvećih zajednica leoparda na svetu. Specijal „Šri Lanka: Dinastija leoparda“ nam u nedelju, 12. febuara u 18:00 časova donosi priče iz guste džungle u kojima živi šrilankanski leopard – najopasniji predator ove ostrvske zemlje.

Specijal „Sesil: Nasleđe kralja“, koji se emituje na NATIONAL GEOGRAPHIC WILD kanalu u nedelju, 19. febuara u 18:00 časova, donosi priču o lavovima koji žive u Nacionalnom parku Hvange i neki su od najvećih divljih lavova na svetu. Jedna prelepa zver je bila predodređena da postane najpoznatija životinja Afrike. Ime mu je bilo Sesil. Usmrtili su ga lovci i izazvali bes ljudi širom sveta.

Poslednja emisija iz ciklusa o velikim mačkama je „Mačja duša“, koja je na programu 26. februara. Ova emisija objašnjava vezu između domaćih mačaka i njihovih divljih rođaka i predaka koristeći snimke lavova, geparda u lovu i domaćih mačaka u igri. Videćemo neobične snimke mačaka koje skaču, dočekuju se na noge i trče uz drveće kao leopardi.

Tekst: Promo

Foto: Promo

Najnovije