Harper's Bazaar Srbija

FortFight finale u Beogradu: Sve što treba da znate o najvećem takmičenju u funkcionalnom fitnesu na Balkanu

Intervju sa Nikolom Đorđevićem, regionalnim marketing menadžerom kompanije Sport Time Balkans, ekskluzivnim distributerom brenda Nike.

Ljubitelji funkcionalnog fitnesa u Srbiji, biće u prilici da 3. i 4. septembra, na Adi Ciganliji, uživaju u nastupima 200 finalista najvećeg takmičenja ovog sporta na Balkanu Nike Metcon FortFight-u.

Organizatori takmičenja su Nike, Crossfit NS i tehnički partner, DD Wellness Solutions, a o više detalja u vezi sa takmičarima, ciljevima i nagradama, razgovarali smo sa Nikolom Đorđevićem, regionalnim marketing menadžerom kompanije Sport Time Balkans, ekskluzivnim distributerom brenda Nike.

Šta predstavlja Metcon FortFight?

Metcon FortFight je najveće takmičenje u funkcionalnom fitnesu na Balkanu. Ideja organizatora, brenda Nike i Crossfit NS, bila je da na jednom mestu okupimo najspremnije krosfitere i osobe koje se bave ovom vrstom fitnesa i pokažemo da možemo da organizujemo kvalitetno takmičenje vredno pažnje evropske publike i takmičara. Funkcionalni fitnes u svetu beleži neverovatnu zainteresovanost u poslednjih nekoliko godina, a veliki broj krosfit klubova u Srbiji pokazuje da ne zaostajemo za globalnim trendovima. Pored entuzijasta, primetan je i sve veći broj profesionalnih sportista koji odlučuju da na ovaj način održavaju formu i kondiciju, ali i pokažu koliko su izdržljivi i snažni. Oni definitivno pomažu popularizaciji funkcionalnog fitnesa, a mi kao organizatori smo tu da kreiramo najbolje moguće uslove za održavanje kvalitetnog takmičenja koje će učvrstiti poziciju Srbije na svetskoj krosfit i fitnes mapi.

Koliko je prijavljenih učesnika prošlo kroz kvalifikacije za predstojeće finalne borbe?

– U prvom krugu je učestvovalo više od 350 prijavljenih takmičara. Nakon iscrpljujućih kvalifikacija i posebnog sistema bodovanja, svi učesnici su rangirani tako da samo 200 najboljih ima šansu da se takmiči u finalu, 3. i 4. septembra. Verujte, svi simpatizeri funkcionalnog fitnesa biće oduševljeni finalistima i onim što će nam prirediti na Adi Ciganliji.

Odakle dolaze finalisti i kolika je zainteresovanost u regionu za ovo takmičenje?

– Takmičari iz više od 17 zemalja boriće se za titulu najsnažnijeg. Tačnije, u finalu će učestvovati stanovnici tri kontinenta – Evrope, Amerike i Australije. Osim toga, zabeležen je veliki broj učesnika iz regiona, što nas posebno raduje jer smo već u drugoj godini uspeli da se pozicioniramo kao glavno regionalno takmičenje u ovom sportu.

Koji je nagradni fond i šta su glavne nagrade?

– Ukupni nagradni fond iznosi više od 20.000 evra, od čega je polovina novčana nagrada. Kvalitet takmičenja je najbitniji, ali želeli smo da učesnici imaju i dodatnu motivaciju, tako da smo spremili zaista vredne nagrade za koje se treba boriti. 

Šta je Nike pripremio za ovogodišnje finale?

– Organizatori spremaju dvodnevni spektakl za sve posetioce terena Fudbalskog Saveza Beograda i finala Metcon FortFight takmičenja. Kao tehnički partner događaja, DD Wellness Solutions obezbedio je najbolju opremu i sprave, što će ovo finale učiniti dodatno kvalitetnim i interesantnijim. Subotnje takmičenje će kroz niz testiranja snage i izdržljivosti pokazati ko je najspremniji za nedeljna nadmetanja i superfinale u kojem će se preostali takmičari boriti za titulu najsnažnijih na Balkanu. Nike je poznat kao vodeći sportski brend koji konstantno uvodi inovacije i predstavlja novine, tako da ni ovo takmičenje neće biti izuzetak. Pripremamo predstavljanje novog modela patika, Nike Metcon 8, koji je pravljen specijalno za ovu vrstu sporta, a čije performanse su značajno unapređene u odnosu na prethodnu verziju patike. Svakako, voleli bismo da više detalja sačuvamo za 3. i 4. septembar, kada ćemo se družiti na Adi Ciganliji i zajedno sa prisutnom publikom pozdraviti i bodriti finaliste na njihovom putu do cilja.

Fotografije: Rastko Šurdić

Najnovije