Harper's Bazaar Srbija

Horoskop otkriva: šta možemo očekivati od marta 2021?

Juhu! Pred nama je prvi prolećni mesec, ali ujedno – pred nama je i prvi mesec koji će nas istinski pokrenuti. Od jula prošle godine traje kvadratno natezanje između dva malefika – velikog, Saturna i malog, Marsa a od ovog meseca ove dve planete dolaze u trigonski, protočni aspekt – olakšavajući situaciju nama i terajući nas na akciju.

No, idemo redom. Na ulasku u mart u znaku Riba se nalaze Venera, Sunce i Neptun. U znaku Bika su Uran i Mars. Mesec je u znaku Vage i samo što je izašao iz svoje „pune“ faze. Pluton je u Jarcu a u Vodoliji Saturn, Merkur i Jupiter. Sve planete su direktne.

Prvo za one koji se raduju Veneri u znaku Riba, zbog njene egzaltirane pozicije – Venera u Ribama preteruje sa svojom potragom za savršenom ljubavlju, za idealnom emotivnom pričom – obzirom da će sve dok je u Ribama biti spaljena od strane Sunca i u kontaktu sa Neptunom – malo je verovatno da su ti „ideali“ zaista idealni. Ovo vam je super za tajne priče i ljubavisanja, super je za neke platonske emocije, ali da je super za iole stabilne ljubavne početke – ma nema ništa od toga. Samo može da donese debelo razočarenje. U Ribama je sve do 21-og a onda prelazi u znak Ovna gde je takođe u lošoj poziciji i takođe će jedno vreme biti spaljena od strane Sunca, ali vrlo brzo ide u stabilne pozicije – od početka aprila. Dakle, do 4-og marta (dok je Mars u Biku) ljubavna situacija je jako loša,od tog dana pa do 21-og – zanos, ideali, ali slaba vajda u realnosti. Od 21-og pa do kraja meseca – strast piči sve u šesnaest – i dalje može biti problema u odnosima, ali oni ipak idu u stabilniju formu od kraja meseca.

No, ono što je udarna vest za mart jeste prelazak Marsa u znak Blizanaca 4-og. On tu nema nikakvo posebno dostojanstvo, ali pravi dobre aspekte sa Saturnom i Jupiterom. Ovaj prvi trigon sa Saturnom nam je posebno važan jer će doneti jedan priliv i talas dobre, pokretne energije. Dosta toga oko čega smo se natezali počeće da se pokreće i rešava, realizuje. Mars u Blizancima u ovakvim aspektima jeste zaista dobar za akciju i posebno će vazdušnim znacima dati vetar u leđa, ali će jednim delom njime uspeti da se „okoriste“ i Ovnovi i Lavovi. Trigon sa Jupiterom donosi pozitivno ludilo ali on u ovom mesecu neće biti egzaktan, pa ćemo verovatno njegove prave efekte videti tek tokom aprila. Ono što je negativno kod tranzita Marsa u Blizancima jeste ludilo u saobraćaju i vožnji, problemi sa respiratornim organima, problemi sa mlađom populacijom, i naravno – problem sa rečitošću (čitaj – sa raspravama i svađama) kojih će biti koliko god hoćeš. Jer, svako će biti najpametniji i svako će imati šta da kaže. No, bolje je i da se priča i dešava nego da se ćuti i trpi, kao u prethodnim mesecima. Aspekt Marsa iz Blizanaca i Saturna iz Vodolije je dušu dao za revoluciju bilo koje vrste – pa vi sad izvolite i odaberite šta ćete u svom životu revolucionarno da promenite. Jer, realno gledano – sada to možete.

20-og marta Sunce prelazi u znak Ovna i zvanično počinje proleće. 13-og marta imamo mlad Mesec u Ribama, a 15-og marta i Merkur prelazi u isti znak. Pun Mesec nas čeka 28-og marta u znaku Vage. No,o svemu ovome pisaćemo kako bude postajalo aktuelno. Trenutno nam je mnogo važniji i za nas mnogo bitniji taj tranzit Marsa koji konačno počinje da nas budi. U ovoj godini, proleće će sa ovim aspektom doći nešto ranije – već 4-og. Ako ste u tranzitu Marsa kroz znak Bika koji je krenuo od Božića imali osećaj da hodate po blatu i da se jedva pomerate – sa Marsom u Blizancima iz tog blata se izlazi i sprema se za trk. Uskoro trčimo, budite spremni za akciju! Srećno!!!!

Najnovije