Impresivna vila na Kapriju zbog koje sanjamo o letnjem odmoru

To je ultimativna letnja destinacija koja se ističe neverovatnim šarmom.

Ostrva Italije su poznata po svom šarmu i spokoju. Oni koji su ih posetili zaklinju se da se ništa drugo ne može uporediti sa njihovom lepotom, njihovim očaravajućim pejzažom, plavetnilom neba i mora i naravno sa sjajnom arhitekturom kuća za odmor koje se tamo nalaze.

Jedno od takvih ostrva – a zapravo jedno od najpoznatijih – je Kapri, koji se na italijanskoj mapi izdvaja po onome što nudi posetiocima: spokojstvo koje je teško naći bilo gde drugde, prelepo okruženje koje izgleda kao da je zaista došlo direktno iz bajke, kao i dubokim plavim morem koje odaje utisak raja.

Upravo na Kapriju, nalazi se impresivna kuća na plaži koja je u vlasništvu porodice koja stalno živi u Rimu. Ovo je posebna građevina koja dominira u jednom od centralnih delova ostrva, imajući pogled na ono o čemu biste zaista maštali!

U potrazi za savršenom destinacijom za odmor, porodica je od prvog trenutka zavolela šarm ovog dela Italije, pa je želela da poseduje kuću u okolini.  

Vila za odmor se sastoji od tri sprata, sa po tri spavaće sobe, dva kupatila, četiri dnevne sobe, kao i dve velike kuhinje. Takođe, spoljni prostori su verovatno glavni aduti ove vile, jer se sastoje od tri bazena, ogromne terase, ali i ogromne zelene površine.

Produbljivanje dizajna kuće, elegancija i neuporediva finoća su prvo što nam pada na pamet. Vidimo da je većina prostora napravljena od prirodnih materijala – pre svega od drveta – dok zemljani tonovi zauzimaju većinu svih prostorija. Takođe, mermerne i granitne površine povećavaju celu ostrvsku atmosferu i daju modernu dimenziju.

Detaljnije ispitujući prostore, impresionirani smo smelim bojama koje se usklađuju sa opštim minimalističkim stilom i elegantnim linijama. Duboko plava, ljubičasta, crvena i jarko žuta su glavni junaci mnogih zidova – kako u unutrašnjosti tako i u spoljašnjosti kuće. Međutim, postoji divna harmonija od mesta do mesta, dok celo okruženje ima način da postane „jedno“ sa prirodnim pejzažom.

Što se tiče otvorenih prostora, magija se nastavlja do te mere da podseća na san. Postoji aura, koja nas podseća da je leto konačno blizu – više nego što smo mislili. Sve je tako pažljivo izrađeno i neverovatno „povezano“. Ogromna stabla koja pružaju hlad, trpezarije i letnji kutak za beskrajno opuštanje, prelepo cveće koje odbija sunčevu svetlost, kao i energija koja nas navodi da ostavimo po strani stres svakodnevnog života, dajući vreme sebi i radeći stvari samo za nas.

Pogledajte u galeriji fotografije ove divne kuće na plaži!

foto:Nathalie Krag

Najnovije