ISSA FOREO četkica za zube: Predvodnik u borbi protiv milijardi plastičnih četkica za zube koje zagađuju deponije

Iako oralno zdravlje nije bilo u fokusu poslovanja ove kompanije, FOREO je od samog početka razumeo da samopouzdanje može doći samo iz potpunog zadovoljstva zdravlja i lepote.

Proslavljajući 10 godina svog postojanja, kompanija FOREO, kao vodeći svetski brend za medicinsku tehnologiju kože, osvrće se na svoje putovanje kroz stvaranje ovog brenda i vraća se unazad u vreme kada je ušla u kategoriju oralne higijene. Taj prekretnički trenutak desio se ISSA četkicom za zube, kao jednom od najvećih inovacija brenda.

Iako oralno zdravlje nije bilo u fokusu poslovanja ove kompanije, FOREO je od samog početka razumeo da samopouzdanje može doći samo iz potpunog zadovoljstva zdravlja i lepote. Dodatno, FOREO je poznat po stavu da sebe i druge ne ograničava, stoga se švedska rutina lepote brenda sastoji od tri i po koraka i ne ograničava se samo na kožu lica, već uključuje i zdravlje zuba, desni, obraza i jezika.

Kombinujući najnovija naučna istraživanja sa ekspertizom iz oblasti lepote, FOREO je svojim korisnicima pružio četkicu za zube koja ne samo da izgleda stilizovano, već i obavlja izvanredan posao. Još jedan važan aspekt je ambicija kompanije FOREO da izmisli četkicu za zube koja će značajno uticati na zaštitu životne sredine i doprineti agendi održivosti. Korišćenjem silikonskih čekinja umesto najlonskih, FOREO je smanjio ekološki uticaj povezan sa tradicionalnom proizvodnjom četkica za zube.

ISSA  zahteva samo jednu zamenu glave četkice godišnje u poređenju sa četiri do pet ručnih četkica ili četiri do pet glava četkica za normalne električne četkice od najlona, čime se smanjuje otpad za do 90%. Osim toga, ISSA je energetski efikasna jer je potrebno samo dva punjenja baterije godišnje, dok ostale električne četkice za zube često zahtevaju neprekidno punjenje koje polako troši energiju tokom svog životnog ciklusa.

“ISSA četkica pripada jednoj od FOREO-ovih inovacija na koju smo najponosniji. Za nas je važno stvarati proizvode koji nisu samo kombinacija napredne tehnologije, izvanrednih performansi i sofisticiranog dizajna, već su i podrška za očuvanje životne sredine. Švedska rutina lepote koja uključuje ISSA je najjednostavniji, najbrži i potpuno sveobuhvatan način da se postigne zdravlje kože i zuba”, izjavio je Vladimir Čuturilo, generalni menadžer švedske firme Foreo.

Od trenutka kada je prva ISSA lansirana 2014. godine, FOREO je promenio način svakodnevne oralne higijene uz nagrađivani dizajn koji predstavlja korak napred u tehnologiji oralne nege, nudeći napredne funkcije i dizajnerske elemente koji redefinišu iskustvo pranja zuba.

Danas je ISSA deo švedske beauty rutine koju je izumeo FOREO.:

Više informacija o FOREO-u, vodećem svetskom brendu medicinske tehnologije za kožu, kao i o budućim inovacijama, možete pogledati na sajtu www.foreo.com ili Instagram profilu @foreo_official.

Foto: Promo

Najnovije