Harper's Bazaar Srbija

Kako svakog jutra ustati na desnu nogu?

Jednostavni saveti za buđenje u dobrom raspoloženju!

U poslednje vreme našoj psihi treba dati još veći značaj, zbog posebnih uslova vremena u kojima živimo. Dakle, moramo se brinuti o sebi više nego obično, polazeći od tog „nužnog zla“ koje nas sve pogađa – jutarnjeg buđenja.

U nastavku ćemo navesti nekoliko vrlo jednostavnih saveta kako svaki dan započeti sa još boljim raspoloženjem i više energije!

Ne žurite

Ne treba žuriti da ustanete iz kreveta. Bez obzira da li ste se probudili sa budilnikom ili ne, dajte sebi vremena da se opustite i razmislite o lepim, optimističnim stvarima i novom danu koji je osvanuo.

Ispružite se još malo

Kad se probudite, možete provesti samo nekoliko minuta radeći neke jednostavne vežbe ili čak istežući se.

Ostavite svoj mobilni telefon

Odlučite da ne koristite mobilni telefon ujutru. Kada doručkujete ili se spremate, nemojte uključivati elektronske uređaje da biste proverili svoju e-poštu ili bilo šta drugo vezano za vaš posao. Ako učinite suprotno, velika je šansa da ćete se zabrinuti, a to očito nije ono što želite.

Muzika

Prednosti muzike su brojne i vreme je da ih iskoristite. Ako imate neke omiljene pesme koje vas čine srećnim, ne ustručavajte se da napravite listu koju ćete slušati svako jutro da biste povećali energiju.

Vreme je za doručak

Rekli smo i pomenućemo još jednom. Nikada ne preskačite doručak, jer je to najvažniji obrok u danu. Na ovaj način, stopa metabolizma će se povećati i steći ćete više snage za izvršavanje svakodnevnih obaveza.

Šta ujutru ne treba raditi?

  • Provoditi vreme na društvenim mrežama
  • Ostaviti kuću neurednu
  • Misliti negativno
  • Ne otvarati prozore
  • Ne brinuti o sebi
  • Biti zabrinut

Dodatni savet: Čim se probudite i vidite sunčevu svetlost, recite „hvala“ za sve što imate u životu. Zapamtite da se i najjednostavnije stvari računaju i trebalo bi da budemo zahvalni na novom danu koji je pred nama i koji nam pruža mogućnosti da uživamo u životu.

Na kraju, praćenjem ovih vrlo jednostavnih koraka, buđenje ujutro postaće vaša omiljena navika, vaš najbolji „prijatelj“, a ne vaš smrtonosni „neprijatelj“.  

foto:Pinterest

Najnovije