Harper's Bazaar Srbija

27 načina da nosite crno od glave do pete u ovoj sezoni

Crna je kraljica svih boja, zato i ne spade u boje, već u “ne boje”, može vrlo lako izazvati da izgledate kao million dolara ili samo jeftino i istrošeno.

Nisu svi spremni da nose stajling koji podrazumeva kompletno crnilo, niti mogu da ga iznesu. Ovaj izgled nikada ne prolazi nezapaženo i u odnosu na stav donosi sa sobom nenametljivu eleganciju i moć.

Svako može da postigne all black izgled i da se u ovom stajlingu oseća sjajno. Sve što vam treba je nešto malo stilskih smernica i samopouzdanja koje smo sigurni da imate. Uvek imajte na umu da je ovo nijansa sa kojom se ne može pogrešiti.

Crna je zahvalna za prikazivanje samog kroja odeće, kao i teksture. Dekonstrukcija kroja, upadljivo pletivo, končani motivi, svila koja mami na dodir, ekstravagantan dizajan – sve ovo možete izneti u crnom tonu i u jednom potezu dobiti stajling dostojan šetnje ispred destine paparacija na pariskoj Nedelji mode.

Prva greška koja se pravi vezano za temu crne boje jeste da je ona dosadna, činjenica je da može i da uopšte ne mora da bude.

Ukoliko obratite pažnju na stajlinge street style ikona sa ulica svetskih modnih prestonica, neizostavno će na jednom od deset stajlinga ubedljivo izdominirati onaj koji je u potpunosti crn. Šta god da je trenutno u trendu, koja god da je boja upravo najpopularnija i koja god sezona da je u pitanju.

To je prvi detalj koji će većima primetiti i za to uopšte ne morate da budete modni zanalac.

Druga stavka koja se primećuje ukoliko se samo malo približite, jeste isticanje komada sa efektnom teksturom. Pod broj jedan to je koža – pogotovo u jesnjenoj i zimskoj sezoni, a pod broj dva: pletenina naravno, ali i svila.

Treća i ujedno poslednja stavka jesu naravno aksesoari i generalno detalji, ove sezone to su oni u jarkim bojama – zelena je trenutno omiljena apsolutno svima, baš kao i neizostavna zlatna, pogotovo u vidu pozlate na lancu tašne ili kaišu, te naravno po pitanju nakita.

Idealna formula ove sezone bila bi sledeća: kožne zvonaste pantalone, dekonstruisna upasna košulja, maksi kaput ili kratka perjana jakna sa zlatnom kopčom na kaišu, te tašna i cipele neonski zelene boje. Za one kojima je neon zelena previše, mogu da probaju sa ljubičastom (u svim njenim tonovima) ili uvek sigurnom i idalje popularnom belom.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia/Instagram

 

 

Najnovije