Da li bacate talog od kafe? Verujemo da ćete nakon ovog članka prestati!

@ALEXLYSKO

Pojavom trenda racionalne potrošnje, mnogi proizvodi počeli su da se aktivno obrađuju i ponovo koriste.

Napokon, postoji mnogo primena onoga što definišemo kao otpad i bacamo u kantu. Isto se odnosi i na naše svakodnevno omiljeno piće kao što je kafa: svi ljubitelji kafe savršeno dobro znaju da nakon ispijanja u šolji ostaju guste ili mlevene čestice kafe. Evo četiri načina na koja ih možete koristiti.

Piling

Možda je najpopularniji način korišćenja taloga kafe piling. Zrnasta tekstura i kiselost taloga kafe čine ovaj „otpad“ odličnim pilingom. Sa samo nekoliko jednostavnih sastojaka možete sami da napravite piling za telo. Na primer, talog kafe pomešajte sa prirodnim uljem (kokosovim, bademovim) i kašičicom smeđeg šećera.

Da biste se rešili mirisa

Talog kafe upija sve mirise oko sebe. Zbog toga pakovanje kafe ili posude u kojima je čuvate uvek treba da držite zatvorene, osim ako ne želite da sveža zrna imaju drugačiji ukus. Sipajte malo osušenog taloga u plitku teglu i stavite u zadnji deo frižidera. Neće prikriti miris ničega što se pokvarilo, ali će pomoći da miris ostane svež. Ili, sipajte nekoliko kašika taloga u odvod, a zatim dodajte dve kapi sapuna i ključale vode. Ovo će razbiti masnoću, očistiti cevi i smanjiti loš miris. Ne radite to više od nekoliko puta mesečno kako biste izbegli začepljenje.

@MVB

Maska za kosu

Zahvaljujući svojoj abrazivnoj teksturi, talog kafe savršeno čisti kosu, a takođe je čini mekom i sjajnom. Kada perete kosu, uzmite malo taloga i isperite kosu ili masirajte vlasište.

Đubrivo

Upotrebljeni talog kafe bogat je magnezijumom, kalijumom, kalcijumom i drugim vitaminima i mineralima. To ga čini pristojnim đubrivom, tako da ga možete dodati u zemlju svojim biljkama kao đubrivo.  

Najnovije