Osvežite svoj ormar: najkorisniji saveti za organizovanje garderobe tokom prelaznog perioda

Svakodnevni život u poslednjih godinu dana ne podseća na zahtevne dane na koje smo bili navikli, ali ipak postoji dovoljan pritisak za mnoge od nas. Proleće je u svom jeku, sve smo bliže letu, temperature stalno rastu, a zimskim komadima nije mesto u našem ormaru. Vreme je za čišćenje!

Otkrivamo vam sve korisne i jednostavne savete koji će vam pomoći da organizujete svoju prelaznu garderobu, što će vrlo pozitivno uticati na vaše psihičko stanje.

Izvadite sve

Kakav god vodič za pravilnu organizaciju vašeg ormara pročitali, prvo što ćete pročitati je da ga ispraznite. Ovaj potez ima dvostruku korist. Prva je čistoća. Ormar je komad nameštaja koji ne možemo često čistiti kako želimo. Promena godišnjeg doba je pravo vreme za postizanje željenog rezultata. Druga korist je ta što pražnjenjem svih stvari možemo mnogo bolje videti sve svoje delove i pravilno ih organizovati.

“Podignite” vrlo zimske komade

Dakle, nakon što očistite svoj ormar, sledeći korak je odvajanje zimskih komada. Istina je da neko vreme još uvek možemo da u svom svakodnevnom životu nosimo neke bluze sa dugim rukavima ili tanke kardigane. Međutim, odeći od kašmira i vune i termo odeći nije mesto u našoj prolećnoj garderobi. Zbog toga je vreme da ih stavimo po strani i „podignemo“. Tokom ovog vremena, ne zaboravite da sebi postavite potrebna pitanja da biste razumeli koje želite da zadržite i koje stvari želite da poklonite.

Kombinacija odeće

Naravno da u svoje stajlinge još uvek ne možemo uvrstiti izuzetno letnje predmete, ali u garderobu možemo dodati neke majice ili prozračne haljine koje možemo da kombinujemo na mnogo načina ove sezone. Činjenica je da bi tokom prelaznog perioda naša kolekcija trebalo da sadrži komade iz svih godišnjih doba kako bi imala veću fleksibilnost i raznolikost.

Mesto

Nakon što ste izdvojili šta želite da zadržite i nakon što ste odlučili komade koje ćete čuvati iz svih godišnjih doba, došao je najvažniji trenutak. Ispravno postavljanje vaših komada u ormar, osim što će vam pomoći u svakodnevnom životu, jer ćete imati bolju sliku i lakše ćete ih pronaći, takođe će značajno doprineti vašoj psihi.

Trenutno svoju odeću možete postaviti na dva načina

A. Prva se tiče sezone.

Kao što smo već pomenuli, vaša prelazna garderoba u osnovi se sastoji od tri godišnja doba – jesenje, prolećne i neke letnje odeće. 

B. Druga je vezana za boje i tiče se sve odeće bez obzira na godišnje doba. Jednom kada odvojite godišnja doba, uradićete isto i sa bojama. Počinjemo sa najtamnijim, a završavamo sa najsvetlijim, ali vi ćete odabrati onaj koji vam najviše odgovara. Ako do sada niste poštovali pravilo boja, ne gubite više vremena. Rezultati će biti spektakularni.

Dodatni savet: Operite odeću pre nego što je odložite. Pored čistoće, vašem ormaru daju svežinu i divan miris!

foto:glow

Najnovije