Sinonim za lepotu i ženstvenost: Podsećamo se 15 ikoničnih momenata Monice Bellucci povodom njenog 57. rođendana

Biti lepa sa 20 godina- to je prirodno. Kada ste lepi sa 35 ili 45- to je rezultat rada na sebi i unutrašnje sreće.

Zvezda italijanske kinematografije, Monica Anna Maria Bellucci, rođena je u selu Čita di Kastelo 30. septembra 1964. godine.

Iako je studirala pravo u Peruđi, zbog svoje izražene lepote, nakon ulaska u svet modelinga sa svega 16 godina, karijera u ovoj sferi krenula joj je vrtoglavom brzinom. Kasnije je postala i glumica, igrajući u mnogim italijanskim, ali i svetskim filmovima. U pretposlednjoj franšizi o James Bondu “Spectre”, dobila je ulogu Bond devojke sa svojih 50 godina, što je činilo najstarijom partnerkom agenta 007 u istoriji. I sa dobrim razlogom.

Sada, sa navršenih 57 godina, njena prefinjenost i senzualnost nemaju granica. Dok nam je golicala maštu različitim frizurama kroz decenije (od duge ravne kose do kratkog boba, i raznih varijanti šiški), ostala je verna onome po čemu je oduvek bila prepoznatljiva: blistavoj koži, smoky eye makeup-u i nude ruževima.

Sinonim za zanosne obline i bezvremenu lepotu koja odoleva starenju, Monica je više puta dokazala da osim spoljašnje poseduje i unutrašnju. Italijanska boginja širokog uma poznata je i po sledećim citatima:

“Žena može voleti tako, kao da nikada neće otići. Ali, može doći i takav dan kada će otići tako, kao da nikad nije ni volela.”

“Lepota postaje ekspresivnija i interesantnija kada je prikrivena odećom.”

“Šta znači biti lepa? Ne radi se o biologiji… Ženstvenost je odraz vašeg života i iskustva.”

“Nemojte mrzeti ljude koji su zavidni, jer oni prepoznaju da ste bolji.”

“Svima nama su neophodne iluzije. I baš zato volimo filmove.”

Podsetimo se zajedno nekih od njenih najlepših izdanja kroz decenije, u našoj galeriji.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T. Mišović

Najnovije