Harper's Bazaar Srbija

Šta novembar donosi Blizancima

Novembar će biti produktivan za Blizance ako su teškoće iz prethodnog letnjeg perioda prihvatili hladne glave.

Moraćete da izaberete jedan od mnogih ciljeva, samo da ne biste bili rastrgani u svim pravcima. Neće biti lako odabrati jednu stvar, odlučiti se, jer birajući jedan cilj, Blizanci će morati da žrtvuju druge planove. Ali ovde je glavno shvatiti na vreme da niko nikada nije uspeo da sedi na dve stolice odjednom. Skromni i neodlučni Blizanci, koji su navikli da se pokoravaju režimu i pravilima koje je neko uspostavio, pokazaće svoje kandže u novembru, uz notu protesta i ogorčenja. Sada će želeti da sami postave pravila igre i oblikuju svoju budućnost.

Kreativnost i beskrajan let mašte pomoći će Blizancima da diverzifikuju svoj uobičajeni skladan život i ispune ga novim značenjem. Ovog meseca Blizanci će morati da reše ona pitanja, od čijeg rešenja će zavisiti dalji razvoj događaja. U prvim danima novembra, za Blizance je veoma važno da nauče kako da se nose sa svojim emocijama i klone se raznih sukoba i svađa. Ne treba deliti pravdu i tražiti je ako se slučaj ne tiče vas. Ovde se ne radi o odustajanju od pružanja pomoći ugroženima, već o pokazivanju suzdržanosti i razboritosti i dobrote prema drugima.

Zvezde trenutno savetuju da zaista ne slušaju unutrašnja osećanja, jer to mogu biti iluzije i samoobmana. Bolje je u donošenju bilo kakvih odluka, čak i onih najbeznačajnijih, voditi se glasom zdravog razuma. Ne dozvolite da vas kolege iskorišćavaju uključivanjem u njihove razgovore i tračeve.

Sredinom novembra, Blizanci će se osećati samopouzdanije i energičnije. Oni jednostavno ne mogu da sede besposleni, pa je trenutno najvažnije pokušati svu neobuzdanu energiju usmeriti u pravi smer, naime, da postignu postavljene ciljeve. Blizanci su vrlo voljni i u odličnom raspoloženju, budiće se orni svakog jutra i žuriti na posao, gde će svojim optimizmom i pozitivnošću razveseliti sve oko sebe. Sudbina vam pruža veliku šansu da se ostvarite, pokažete svoju najveću snagu, da se učvrstite na novom mestu rada ili da potvrdite svoj već stečeni autoritet. Ne stavljajte finansijske kriterijume na prvo mesto.

Krajem meseca Blizanci će se u potpunosti posvetiti porodici, deci, odnosima sa roditeljima i njihovom zdravlju. U ličnom životu Blizanaca u novembru, sve će se ispostaviti dobro. Jedino što više pažnje treba posvetiti jačanju imunološkog sistema i dodavanju više svežeg voća i povrća u ishranu vaše porodice. Kraj jeseni, početak hladnog vremena – sve ovo doprinosi melanholiji, pa čak i depresivnom stanju. A slatkiši i voće obogaćeni vitaminima, topli čaj sa džemom od malina vratiće vam dobro raspoloženje i svetle boje u život, a zaštitiće vas od prehlade.

Štaviše, dobro raspoloženje je garancija dobrog zdravlja i dugovečnosti. Neka vam osmeh i dobro raspoloženje budu jedini lek ove jeseni.

Najnovije