Harper's Bazaar Srbija

Sve prednosti implementiranja veštačke inteligencije u pametne telefone

Neka vas veštačka inteligencija prati gde god da krenete uz novi HONOR Magic6 Pro.

prednosti veštačke inteligencije

O veštačkoj inteligenciji se u prethodnom periodu toliko pričalo da nam se za trenutak učinilo da znamo sve, da bismo već u sledećem trenutku shvatili da – ne znamo ništa!

Iako sveprisutna i već duboko ukorenjena u našu svakodnevicu, AI i dalje ostaje enigma – znamo da je moćna, znamo da olakšava toliko toga, ali kako možemo da je istinski koristimo svakog dana i za najbazičnije svakodnevne zadatke, obaveze i aktivnosti? Pa, uz pomoć pametnog telefona, naravno!

Magic6 Pro je novi telefon u HONOR portfoliju, stigao u pravi čas da nam odgovori na sva ova pitanja i prikaže veštačku inteligenciju na delu!

prednosti veštačke inteligencije

Unapređenje funkcija telefona koje su nam zaista važne

Do sada smo, dakle, imali toliko prilika da se uverimo u moć veštačke inteligencije, pa ipak, sve one nekako i dalje ostaju na nivou demonstracije potencijala. Sa druge strane, HONOR nam donosi konkretno iskustvo i otkriva konkretan način primene veštačke inteligencije koji unapređuje korišćenje naših mobilnih telefona i to na način koji nam je zaista važan. Budimo iskreni – želimo moćnu kameru, dugo trajanje baterije i besprekorno brzo otvaranje aplikacija. To je ono što nam je najvažnije, a što nam HONOR Magic6 Pro omogućava svojom AI podrškom koja radi toliko dobro, da je ni ne primećujemo!

Intuitivniji način interakcije sa telefonom

Da li ste znali da je HONOR razvio revolucionarnu tehnologiju zahvaljujući kojoj je moguće jednostavnim pogledom otvoriti aplikacije, proširiti obaveštenja ili kontrolisati reprodukciju medija? To je ono što smo čekali! A, u kombinaciji sa funkcijom Magic Portal, koja koristi veštačku inteligenciju kako bi pojednostavila kompleksne zadatke unutar aplikacija, Magic6 Pro ponovo definiše način na koji komuniciramo sa našim uređajima.

prednosti veštačke inteligencije

Do sada neviđene funkcionalnosti kamere

Bilo bi suviše jednostavno reći da nam veštačka inteligencija omogućava samo kreiranje i korišćenje svih onih sjajnih filtera koje obožavamo, bili oni smešni i zabavni, bilo oni ti koji naše fotografije čine estetičnim i profesionalnim. Ne! Veštačka inteligencija čini mnogo više za naše kamere, a samim tim i telefone, a HONOR je pravi primer za to. Njegova kamera, unapređena veštačkom inteligencijom, deluje dublje, analizira snimak u realnom vremenu, prepoznaje scenario putem veštačkog senzora za snimanje pokreta (AI Motion Sensing Capture) i podešava postavke sa preciznošću profesionalnog fotografa. Rezultat? Sjajne fotografije bez napora i u bilo kojim uslovima osvetljenja, kao i sposobnost snimanja prolaznih trenutaka akcije koji su ranije bili nemogući na telefonu. Probali smo – oduševili smo se!

Snaga baterije zbog koje zaboravljamo na punjač

Sada kada smo rešili pitanje kamere (da, HONOR Magic6 Pro jeste pravi izbor), hajde da rešimo i pitanje baterije – znamo koliko nam je važno da bude jaka i traje baš dugo! Pa, zahvaljujući AI, brend HONOR je uspeo da nas oslobodi straha od brzog pražnjenja baterije. Koristeći tehnologiju baterije uparenu sa inteligentnim upravljanjem energijom, Magic6 Pro nastavlja rad čak i pri niskim temperaturama kada bi drugi telefoni prestali sa radom (svima nam se desilo). HONOR AI neprestano uči naše navike i prilagođava potrošnju energije, te na taj način produžava vek baterije bez žrtvovanja performansi.

Još napredniji lični asistent

Verovatno najveći adut veštačke inteligencije zapravo se ogleda u personalizaciji, pa… svega! Jedan od prvih načina na koje smo počeli da koristimo AI jesu lični asistenti koji sa napretkom tehnologije postaju sve bolji i moćniji. U slučaju HONOR veštačke inteligencije, ona je dizajnirana da uči od nas čime se obezbeđuje neverovatno dobro lično iskustvo! Ona prati naša interesovanja, korišćenje aplikacija, predviđa naše potrebe i obezbeđuje da su naši resursi uvek usmereni na ono što je najvažnije. To rezultira telefonom koji se čini sve responsivnijim i usklađenim sa našim načinom korišćenja, te ličnim asistentom bez kog naš život zaista ne bi bio isti!

Razvoj softvera koji olakšava život

Na kraju, ne smemo zaboraviti da su u pogledu razvoja i implementiranja veštačke inteligencije u pametne telefone hardver i softver jednako važni i ovde nikako ne sme biti reči o “jednokratnim trikovima”. HONOR AI neprestano uči i prilagođava se na osnovu naših individualnih obrazaca korišćenja.

AI koji poseduje HONOR Magic6 Pro se neprestano prilagođava na osnovu naših individualnih obrazaca korišćenja. U okviru operativnog sistema MagicOS 8.0, funkcija poput Circadian Night Display-a to odlično demonstrira. Veštačka inteligencija prati vaše obrasce spavanja i prilagođava temperaturu boje ekrana kako bi omogućio bolji i kvalitetniji odmor.

Sa druge strane, tu su i funkcije Magic Portal i Magic Capsule koje korisnicima pružaju personalizovanije i intuitivnije iskustvo. Kako one funkcionišu? Jednostavnim dodirom na baner sa obaveštenjima na vrhu ekrana, Magic Capsule se proširuje i nudi dodatne informacije i povezane opcije, čime omogućava korisnicima trenutni pristup osnovnim resursima, eleminišući potrebu za navigacijom kroz više aplikacija. Sa druge strane, Magic Portal koristi veštačku inteligenciju kako bi razumeo poruke i ponašanje korisnika, tako što složene zadatke pojednostavi. Jedan od primera kako Magic Portal funkcioniše jeste brzo prepoznavanje adrese u tekstualnoj poruci i usmeravanje korisnika na Google mape, čime se omogućava da vam navigacija bude na dohvat ruke.

Zapravo… Zar HONOR Magic6 Pro nije upravo ispunio sve kriterijume koji su nam važni za odabir telefona?

Promo

Najnovije