Teren napravljen od 20.000 starih patika predstavljen u Bloku 70

Beograd je bogatiji za još jedno kulturno nasleđe – novi košarkaški teren, dečje igralište i teretana na otvorenom predstavljeni su u okviru Bloka 70 na Novom Beogradu. Ovo su ujedno i prve površine za sport i igru napravljene od 20.000 para đonova starih, recikliranih patika, koje je u saradnji sa građanima Beograda, Gradom Beogradom i JKP “Zelenilo Beograd”, predstavio brend NIKE u okviru kampanje Move to Zero.   

Tokom šest meseci trajanja kampanje, prikupljeno je više od 20 hiljada pari starih patika, koje su se potom posebnim postupcima preradili u fabrici za reciklažu, da bi zatim napravili specijalnu podlogu koja čini dušu igrališta na Novom Beogradu. Predstavljanje terena ujedno je i kruna ove kampanje, tokom koje brend NIKE nije poslao samo poruku o važnosti očuvanja životne sredine, već i poruku zajedništva, jedinstva i ljubavi. Kampanja je uspela da okupi 20.000 Beograđana velikog srca, koji su donirali svoje stare patike za jedan plemeniti cilj, koji će ostaviti trag u generacijama koje dolaze.  

Novo mesto za sport i rekreaciju nije napravljeno samo od đonova patika – u njega su utkani osećaji zajedništva i ljubavi koje su pokazali građani Beograda. Deo Bloka 70 je u potpunosti renoviran, a sve sa željom da se građanima Novog Beograda pokloni novo mesto za bavljenje sportom, ali i da se svim stanovnicima, posebno deci, obezbedi novo mesto za igru i odrastanje.

Tokom svečanog otvaranja, događaj su svojim prisustvom uveličali i neka od najzvučnijih imena iz sveta muzike, kao što su reperi Coby, ali i grupa THCF. Događaj je obeležila i revijalna VIP utakmica, na kojoj su svoje košarkaško umeće pokazali glumci Miodrag Radonjić, Aca Radojčić i Viktor Savić, teniserka Olga Danilović, zatim košarkašice Sonja Vasić i Katarina Knežević, košarkaš Dušan Bulut i bivši košarkaši Igor Rakočević i Nenad Krstić, bivši kapiten reprezentacije Srbije, koji je spektakularnim zakucavanjem sebi osigurao titulu MVP-a. Događaj je posetio i bivši košarkaš Novica Veličković. 

Novi Beograd kolevka je mnogih svetskih šampiona koje je Srbija ponosno priikazala svetu, te je to upravo jedan od razloga zbog čega je za proces renovacije odabrana upravo ova opština. Srbija je zemlja košarke, a šampionima sa Novog Beograda do sada je nedostajalo upravo jedno ovakvo mesto – mesto gde mogu biti svoji, mesto koje će ih pretvoriti u pravog šampiona.

PROMO

Najnovije