Harper's Bazaar Srbija

Testirali smo među prvima HONOR 70 i kamera nas je ostavila bez teksta

Zaključili smo da je najnoviji telefon porodice HONOR pravi izbor za sve koji imaju izuzetno visoke standarde kada je reč o fotografiji i video zapisima. Ali, hajdemo redom…

Osim noviteta iz modne i beauty industrije, u redakciju magazina Harper’s BAZAAR često stižu i tehnološki uređaji najnovije generacije. Ovoga puta, to je HONOR 70, a naša glavna i odgovorna urednica, Tamara Bogunović, imala je priliku da ga među prvima testira i ovo su njeni utisci. 

Kada je telefon stigao, prvo šta me je oduševilo jeste dizajn, jer HONOR 70 je ovoga puta jedinstvenim dizajnom spojio modu i tehnologiju. Doslovno, dvostruko iznenađenje – kako vizualno tako i na dodir. Ekran zakrivljenih ivica sa prijatnim, mekim linijama omogućava da telefon savršeno pristaje u ruci, dok tanak, lagan i elegantan dizajn (debljine od samo 7.91mm i ukupne težine 178g ) pristaje u gotovo svaku tašnu, čak i one manje. Iako dolazi u moćnoj Midnight Black, luksuznoj Crystal Silver, moj favorit je ova Emerald Green koja ga čini i savršenim modnim dodatkom.

Kada je reč o kameri mogućnosti fotografisanja sa HONOR 70 su u potpunosti redizajnirane, donoseći kvantni skok u kvalitetu fotografija. Odličan nivo piksela, donosi impresivan pogled kroz sočivo kamere, dok veliki otvor blende nudi mogućnost da samostalno veoma lako kontrolišete koliko želite da vam pozadina bude zamućena, a predmet istaknut, pružajući efekat profesionalne fotografije.

Glavna dvostruka kamera opremljena je senzorom od 54MP i IMX800 senzor od 1/1.49 inča, prvog te vrste na svetu, HONOR 70 zaista obezbeđuje najbolje fotografije u svojoj klasi telefona, a poseduje i izvanrednu dvostruku glavnu kameru koja je opremljena kompjuterskom obradom fotografije omogućava da zabeležite dovoljno svetle i jasne fotografije. Ultra-wide macro 2-in-1 sočivo proširuje perspektivu fotografije, dok AI macro8 inteligentno prebacuje na Super Macro Mode kada ste blizu objekta, istražujući svet fokusa bez granica.

Bez ozbira na to da li fotografišete ili snimate u zatvorenom, na otvorenom, po danu (čak i najjačem suncu) ili u večernjim časovima, HDR performanse zadnjeg sočiva daju sigurnost da bez obzira na svetlosne okolnosti, kamera se prilagođava i detalji su uhvaćeni u veoma detaljnoj teksturi. Takođe, HDR efekat u portretnom režimu prednjeg sočiva je snažno optimizovan, i jednako omogućava da se slobodno snimate pod bilo kojim svetlom, zadržavajući realističnu teksturu portreta i pozadine.

Pametni telefon HONOR 70 5G pruža izuzetne videografske mogućnosti, kao i prvi u industriji Solo Cut Mode – režim pogodan za kreiranje video sadržaja. Ova opcija nudi revolucionarno rešenje koje omogućava da se da iz grupe ljudi izdvoji jedna osoba, zahvaljujući tehnologiji Person Autofocus Tracking. Takođe, režim Solo Cut daje dva video snimka u isto vreme, uključujući ceo prikaz i solo prikaz, dok uz Seamless Focus Switch opciju, samo jednim dodirom možete lako da promenite fokus video snimka kako biste istakli drugog subjekta, čime je omogućeno kreiranje video sadržaja u različitim formatima. Oba videa podržavaju 1080P HD stream, beauty efekat i EIS algoritam, udvostručujući odličan prikaz.

Pored ovih kvaliteta, mene je oduševilo i trajanje baterije. Iako sam više od pola dana provela snimajući i kreirajući sadržaj, dok sam uporedo koristila i druge opcije telefona, baterija je trajala sve do sredine narednog dana. A zahvaljujući SuperCharge punjaču visokih performansi za samo 20 minuta se može napuniti do 60%.

Ako bi trebalo čitavu recenziju svesti na nekoliko reči to bi onda bile: premijum dizajn, izvanredna kamera koja kreira neviđeno dobre fotografije i video snimke i to u svim svetlosnim okolnostima, pouzdana baterija koja traje i brzo se puni, uz sve jednako vredne dodatne opcije poput Super Macro za precizne i najoštrije detalje, Solo Cut koji podiže video na novi nivo, Multi Video snimanja prednjom i zadnjom kamerom u istom trenutku, portrait sa ili bez beauty efekta i već pomenutog velikog otvora blende koji daje utisak fotografisanja profesionalnim aparatom.

HONOR 70 je idealan za sve koji istražiju svet fotografije i videa jer nudi vrlo napredne mogućnosti, a ujedno jednostavne za upotrebu. Više informacija možete potražiti na sajtu hihonor.com

Tekst: Tamara Bogunović 

Fotografije: Tamara Bogunović, napravljene telefonom HONOR 70

Najnovije