Upoznajte svet ljubitelja patika na Sneakerville festivalu

Najveći kolekcionar patika na Balkanu, Marko Đorđević poznatiji kao Maks Street Life, nam otkriva detalje ovogodišnjeg Sneakerville Festivala koji će se održati 23. oktobra, u Luci Beograd

Foto: ND studio

Za ljubtelje patika i Street kulture Snekervlle je sigurno event koji se čeka cele godine i do sledećeg prepričava, ali za ljude koji možda nisu upućeni koja bi bila opšta definicija festivala?

Sneakerville je u osnovi festival patika ali je iz godine u godinu prevazišao tu ideju, pa se može reći da je to festival urbane kulture sa svim svojim elementima kojima se svake godine pridruži još neki. Kombinacija mode sa muzikom, dizajnom, umetnošću, sportom, gejmingom, raznim veštinama i zanatima i sve to začinjeno dobrom hranom i pićem.

Ovo je četvrti Sneakerville festival po redu, po čemu će se razlikovati od prethodnih?

Nakon 2019. godine i prvog Sneakerville Festivala koji je posetilo više od 20.000 ljudi, ponovo se vraćamo na veliki format rešeni da još jednom pomerimo granice. U protekle dve godine i u specifičnim uslovima pandemije uspeli smo da održimo kontinuitet potpuno različitim formatima, drugi festival održali smo u digitalnom formatu u obliku TV Show emisije u trajanju od dva sata, treći smo organizovali sa limitiranim brojem posetilaca u vidu velikog Escape Room-a koji se održao u zgradi Muzeja Grada Beograda u trajanju od tri dana, i sada se ponovo vraćamo prvobitnom obliku velikog festivala patika i muzike koji je ove godine i mnogo više od toga. Još jedna bitna stavka je da je većina štandova pored dela za aktivacije i prodajnog karaktera tako da su svi pripremili neke specijane ponude za ovu priliku.

Ko su učesnici ovogodišnjeg Sneakerville-a?

Ove godine pored velikih brendova Nike, Adidas, Reebok, Converse, Puma, New Balance, koncepata Buzz, Tike, Remiks i Dunk Shop, tu je i veliki broj lokalnih brendova među kojima su Dečko Car, Disciplina, Fake, Rope, Kobazz, House Of Zla i mnogi drugi, akcenat dajemo i mini brendovima i kolekcionarima patika koji će u delu za zamenu i prodaju prikazati i ponuditi veliki broj limitiranih modela patika. Ovo je jedinstvena prilika za sve ljubitelje patika i garderobe da za sebe nabave neke limitirane komade koje nije više moguće pronaći u slobodnoj prodaji.

Foto: Gianluca Bartoli
 

Šta sve možemo da očekujemo na ovogodišnjem Sneakerville-u?

Pored brendova nam je i ove godine da objedinimo celu kulturu koja ide uz taj urbani stil života pa će poseban deo biti odvojen za najbolje domaće tetovažere, berbere i frizere kojima će se pridružiti i gosti iz regiona. Jedna od galerija posvećena je i gejmingu, gde će posetioci moći da učestvuju u turnirima u video igricama, zakorače u svet virtuelne realnosti i testiraju svoje veštine u table igrama.
Ove godine u otvorenom delu festivala održaće se nekoliko sportskih aktivnosti kao što su turnir u 3×3 basketu i takičenje skejtera na mini rampi. Na velikom platou između hangara će preko dana biti pravi gastronomski užtak za sve ljubitelje dobre hrane i pića sa najboljim lokalnim Street Food brendovima.

Kako je Sneakerville festival patika i muzike, šta nas to očekuje u muzičkom delu?

Muzički deo festivala iako je koncert planiran u večernjim časovima zapravo počinje odmah od otvaranja kapija od 11h. U toku celog dana imaćemo Live prenose iz svih delova festivala i jaku Dj. podršku Zone Six ekipe, a pred koncertni deo gramofone će preuzeti Dj.Laki i Dj.Rokam. Festival zatvaramo sa koncertom koji će početi oko 20h, i na bini će nastupiti Iva Lorens, Henny Pijem, Albino, Amna, Fox i Surreal, Thcf, Korona i Rimski, Sara Jo i Lacku i Crni Cerak.

Kao kolekcionaru patika šta ovakav festival znači za Sneaker kulturu?

Već sa prvim festivalom podigli smo svest o celoj kulturi patika koja je kod nas postojala oduvek ali smo je ovim nekako dodatno istakli i vratili u prvi plan poseno kod mlađih generacija koji svoj stil oblačenja definišu patikama. Nakon festivala pjavilo se mnogo ljudi koji su počeli da se bave kastomizacijom i popravkom patika kao i nabavkom, prodajom i razmenom limitiranih modela pa je to dalje iznedrilo i ceo jedan talas koji je podržan popularnim muzičkim zvezdama utemeljio Hype i Street Wear kulturu na ovim prostorima.

Za kraj reci nam koje patike će biti tvoj izbor za Sneakerville festival?

Mislim da nikada nisam imao teži izbor šta obuti, jer sam prethodnih godina a i ove godine došao do nekih zaista zanimljivih primeraka.. ali možda se ipak opredelim za neki klasični OG model u čast istorije patika i cele kulture. Tako da neka moj izbor bude iznenađenje i vidimo se 23. oktobra u Luci Beograd.

Tekst: Promo

 

Najnovije