Vreme je za buđenje: Nakon dve i po decenije Saturn je ušao u znak Riba i tu ostaje tri godine

Neko će se posvetiti učenju novih stvari, a neko obnavljati gradivo iz prošlosti.

Dolazi vreme promena vibracije. Saturn, planeta karme, planeta koju zovu velikim učiteljem (mučiteljem), planeta ograničenja i odgovornosti načinila je jedan od retkih poteza i sedmog marta ušla u znak Riba, transformišući načine na koje unosimo strukturu i smisao u svoje živote.

Saturn je planeta koja se kreće sporo i treba joj skoro tri godine da se probije kroz znak. Dakle, novo mesto u sanjalačkim Ribama je velika stvar i može da znači samo jedno – apsolutno sve se menja, a mi donosimo smernice za kretanje u naredne tri godine (Saturn u Ribama boravi od 7. marta 2023. do 14. februara 2026).

Saturn voli strukturu i čvrstinu, a Ribe su sanjalački i kreativni znak, pa dolazi vreme u kojem nam se fantazije prepliću sa realnošću. Ovo je vreme u kojem umetnost možemo koristiti na pametan način, ona više nego ikad može uticati na promene koje se dešavaju u svetu. Želja za korišćenjem mašte kojom kreiramo opipljive stvari, definisaće generacije.

Saturn nije u svom najboljem izdanju u znaku Riba, tu mu nije komforno, jer on voli granice, strukturu i ozbiljnost, a Ribe, znak mora i okena, obožavaju bezgranične prostore, mobilnost i imaju tendenciju da (se) često menjaju (mišljenje). Ove dve krajjnosti (Saturna i Riba) biće u sukobu u naredne tri godine, ali postoji i pozitivna strana svega toga: Saturnove moći će donekle biti oslabljenje, dakle biće manje teških lekcija, ali većina nas skida ružičaste naočare i počinje da vidi realnost onakvom kakva je zaista.

Kad uparite Saturnovu utemeljenu, praktičnu energiju sa kreativnošću Riba, uspostaviće se ravnoteža koja vam na ličnom planu može pomoći da kreativne ideje oživite i pretvorite u posao, a na globalnom planu dolazi do promene pravila, propisa, zakona.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bruna Maia (@bru_maia)

Saturn je sav u vezi sa postepenim i stabilnim napredovanjem, tako da ćemo u ovom periodu morati da se suočimo sa svojim preprekama i naučimo ili shvatimo kako da ih prevaziđem zauvek (ono što uradite u naredne tri godine na više nivoa može obeležiti ostatak vašeg života). Saturn je sav u vezi sa napornim radom, sa upornošću, a ulaskom u znak Riba svemu tome dodaje neki fini nivo – težnju ka savršenstvu i idealizam.

Idealno je vreme da počnete da preuzimate odgovornost za sopstveni život, svoja dela i reči, energiju koju odašiljete u svet. Saturn želi da počnete da se ponašate u skladu sa svojim autentičnim ja. Valja napomenuti da će Saturn putovati blizu Neptuna krajem 2024. i početkom 2025. godine, dok je Neptun još u Ribama, a ova retka veza će podstaći raspad starih struktura u korist stvaranja novih ideologija koje će na kraju dovesti do novih struktura (u društvu). Sve te promene su zapravo počele u 2021. i 2022. godini, ali dolaze do izražaja u 2023.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije