Vreme je za promene: Šta svakom znaku donosi mlad Mesec u Lavu

Od 16. avgusta kreće zabava!

Astrolozi ističu da je od 16. avgusta do 15. septembra izuzetno dinamičan period jer će šest planeta biti u retrogradnom kretanju, a kada se u Lavu pojavi mlad Mesec dešavaju se posebno intenzivne promene. Formiraju se kvadrati, intenzivan i stresan aspekt sa Plutonom i Neptunom koji će dovesti u pitanje naše unutrašnje ja i podstaći nas da svoje loše navike pretvorimo u produktivne. Možemo li to?

S obzirom na to da ih predstavlja vatrena zvezda, Lavovi simbolizuju autentičnost, hrabrost, kreativnost, isijavajući samopouzdanje koje dolazi iznutra. Iako mnogi greše, smatrajaći Lavovsku energiju arogancijom, jaka samosvest petog znaka dolazi iz iskrenosti. Lavovi sijaju sjajno, jer nisu voljni da dozvole ikome da umanji njihovu svetlost. Pokreće ih Sunce, univerzalni simbol života i stvaranja (kreacije), pa su uvek spremni za akciju. Mlad Mesec u njihovom znaku inspirisaće i vas da hrabro i smelo zaronite (glavom) u svrhu svoje duše.

La Luna vas zove da razmislite o proteklih šest meseci. Podudarajući se sa retrogradnom Venerom, vaša pažnja će se sigurno usmeriti na odnos sa sobom i drugima, kao i na kreativna stremljenja. U nastavku čitajte kako će mlad Mesec u Lavu uticati pojedinačno na svaki znak.

Ovan

Mlad Mesec u Lavu stiže u vašu petu kuću kreativnosti i romanse, ohrabrujući vas da zagrejete motore i krenete u akciju, bez obzira na to da li se radi o ljubavi ili dodatnim poslovima (koji mogu značajno uvećati vaše mesečne prihode). Moguće da ćete morati da izađete iz svoje zone komfora, ali kanališite energiju mladog meseca na stvari koje vam donose najviše zadovoljstva i najveće nagrade.

Bik

Odmarajući u vašoj četvrtoj kući – kući kućnog reda, mira i harmonije, mlad Mesec vam nudi jedan prazan list papira koji možete da ispunite stvarima koje volite. Dom se može odnositi na materijalne stvari koje su vam važne, ali istovremeno da predstavlja vašu unutrašnjost i emocije. Sa retrogradnom Venerom, možete osetiti potrebu da promenite neke stvari (Venera je vladarka vašeg znaka). Razbistravanje misli je uvek dobro raditi za vreme mladog Meseca, ali krenite korak dalje i prenesite svoje misli na papir, kako biste očistili um i srce.

Blizanci

Mladi Mesec u Lavu osvetljava vašu treću kuću, kuću komunikacije, primoravajući vas da stremite svojoj pričljivoj prirodi. Kao intelektualni, racionalni znak, nikad vam ne nedostaje reči da nešto kažete, ali možda je baš sada pravo vreme da razmislite o tome na koji način komunicirate sa drugima. Iskoristite energiju Lava i trudite se da svaku reč izgovarate sa samopouzdanjem, ispoljavajući svoje autentično biće kroz ono što govorite.

Rak

U ovom periodu, dok je Mesec u vašoj drugoj kući koja se odnosi na prihode, sav fokus preusmerićete na finansije. Iako važite za skroman i blag znak, iskoristite energiju Lava da preuzmete vođstvo i zahvaljujući svojim talentima postignete veći uspeh, da se izborite za sebe na radnom mestu. Unapređenje koje mislite da zaslužujete, bliže je nego ikad.

Lav

Ovo je vreme da zasijate punim sjajem. Provedite sredu veče kopajući po sebi i razmišljajući o tome šta se trenutno dešava u vašem životu – postoji li nešto što vas koči. Ako se osećate kao da nemate dovoljno entuzijazma da se pokrenete ili preokrenete neku situaciju koja vam se ne sviđa (u svoju korist), pojačajte malo unutrašnji glas, da se dalje čuje (izvan vas). 

Devica

Mlad Mesec u Lavu ulazi u vašu dvanaestu kuću, kuću podsvesti i intiucije, izazivajući vas da oljuštite slojeve koje nosite u javnosti i otkrijete svetu pravog sebe. Sada je savršena prilika za rad na senkama i maskama koje vam super stoje, ali zaista ne izgledaju lepo kao vaše pravo lice koje treba da pokažete svetu. Krećite se, ili pak meditirajte.

Vaga

Ulazeći u kuću prijateljstva, mlad Mesec zahteva od vas da se otvorite prema onima koji su vam bliski. Ako imamo u vidu da je vaša vladarka Venera, koja se sada kreće retrogradno, možda počnete da preispitujete krugove u kojima se krećete. Ukoliko se ne osećate povezano sa ljudima iz svog okruženja, iskoristite energiju Lava i njegov samosvestan duh da formirate veze i odnose u kojima ćete se osećati bolje i iskrenije prema drugima i sebi.

Škorpija

Ulazeći u desetu kuću, kuću karijere, mladi Mesec vas izaziva da sednete na vozačevo sedište. Kada su troškovi života značajno porasli i kad mnogi ostaju bez radnih mesta, žudeti i(li) juriti za karijerom iz snova, deluje pomalo sumanuto. A opet, ovo je pravo vreme da prigrlite neustrašivu Lavovsku energiju i pokažete svetu svoje prave talente. Otkrijte bliskom okruženju svoje ideje, usudite se da ih ispričate i šefu, i ubrzo ćete raditi na mnogo kreativnijim projektima. 

Strelac

Kada mlad Mesec uđe u vašu devetu kuću, kuću koja se vezuje za putovanja i filozofiju, i vi ćete osetiti potrebu da širite svoje horizonte. Vreme je da se oslobodite ograničavajućih uverenja i da počnete da sanjate velike stvari. Krenite na novi hobi i(li) usvojte neki novi pogled na stvari koji će vas odvesti na stazu samootkrivanja i pronalažnja autentičnog sebe (ja). 

Jarac

Mlad Mesec ulazi u vašu osmu kuću, koja se odnosi na intimnost i investicije, čineći da još više pojačate svoju ambicioznu prirodu. Kao zemljani znak s razumnim razmišljanjem, volite da preuzimate kontrolu, posebno kada su u pitanju investicije. S retrogradnom Venerom, od suštinske je važnosti da budete posebno oprezni prilikom angažovanja u finansijskim pitanjima ili emotivnim odnosima. Kada god imate sumnje, delovanje iz mesta ljubavi i samopouzdanja, umesto straha, dobro će vas služiti. 

Vodolija

Odmarajući se u vašoj sedmoj kući odnosa, mlad Mesec u Lavu obradovaće vas novim prilikama kada je ljubavni život u pitanju. Ovo može da rezultira novom romansom ili čak da rezultira iskrenom željom da poradite na sebi i razvijete dublju vezu sa samim sobom. Pre nego što skočite u nešto novo, razmislite o prošlim ljubavnim izborima. Ako igrate na malo ili isto kao u prošlim ljubavnim vezama, pitanje je hoćete li biti srećni – usudite se da uradite nešto drugačije i negujete veze u kojima možete da budete vi – vi.

Ribe

La Luna u vašoj šestoj kući koja se odnosi na svakodnevni život i zdravlje, može zapaliti malenu iskricu, ali jaku kao velika vatra, i naterati vas da ozbiljno promenite režim ishrane, lepote, vežbanja. Ako vam je dosadašnji život izgledao sivkasto, kad ga obasja jaka energija Lava – koja će probuditi vaše unutrašnje dete, transformisaćete svoju svakodnevicu. Pripremite se za jedno plodno razdbolje rada na sebi i buđenja koje uz to ide.

Tekst: Harper’s BAZAAR 

Fotografija: Pexels 

Najnovije