Koje su najsrećnije biljke prema Feng Šuiju?

Otkrivamo šta će vam svaka od njih ponuditi!

Dodajte ih u svoj dom i napunite se pozitivnom energijom.

Proleće je uveliko stiglo i ne postoji bolji način da ovom prelepom godišnjem dobu poželimo dobrodošlicu nego da naš dom napunimo biljkama, ali i cvećem koje u naše prostore unosi boje, vitalnost i naravno pozitivnu energiju.

Zapamtite da se ceo dizajn sobe menja ako je ispunjen lepim i negovanim biljkama koje na kraju predstavljaju smisao života. Dakle, ako tražite šta od toga da uključite u svoj dom, sve što treba da uradite je da se obratite pravilima koja nameće Feng Shui. Poznati vodič nas obaveštava o tome koje biljke donose sreću u naše prostore, ali i tačno u koje će područje našeg života dodati pozitivne vibracije!

Za dobro zdravlje

Orhideje

Bele orhideje predstavljaju kreativnost i plodnost, dok je žuta, međutim, simbol zdravlja. Orhideje bele boje se smatraju pogodnim za svako okruženje i zapravo možete je staviti na porodični sto, kao i na vaš stočić za posebnu notu elegancije enterijeru.

Žalfija

Žalfija se može koristiti na više načina. Jedan od njih tiče se čišćenja prostora od negativne energije. Simbolizuje zdravlje i mir u kući. Obavezno isecite nekoliko grančica i stavite ih u vazu. Takođe je možete posaditi i na svom balkonu, pa se možete diviti njenim obojenim cvetovima kad god želite.

Za bogatstvo i prosperitet

Bonsai

Bonsai kod kuće je simbol sreće i finansijskog prosperiteta. Uobičajeno je da ga postavite u kancelarijske prostore ili čak u neke uglove vašeg doma koje želite samo da obnovite i dodate im boju.

Narandža

Agrumi su uvek dobar izbor, prema Feng Shuiju, a kada je bogatstvo i obilje u pitanju, narandža je idealna! Ne oklevajte da je uključite u svoju kuhinju!

Crassula

Biljke sa okruglim listovima unose sreću i pozitivnu energiju u prostor. Popularan je poklon za novi posao, jer simbolizuje uspeh i bogatstvo. Postavite je u ulazni deo, bilo u vašoj kancelariji ili vašem domu.

Za ljubav i romantiku

Jasmin

Jasmin je cvet ljubavi i druženja. Simbolizuje sreću, nadu, lepotu i pomaže u jačanju odnosa. U nekim zemljama je nacionalni cvet, dok je u Indoneziji najpopularniji za ceremonije venčanja. Može da stane na vaš balkon ili terasu, dajući jedinstveni stil vašem dnevnom boravku na otvorenom.

Karanfil

Karanfili, a posebno beli, simbolizuju ljubav, naklonost i šarm. Buket karanfila stavite u jednu od svojih omiljenih vaza!

Božur

Kaže se da je to najpopularnija biljka ljubavi, prema stručnjacima za Feng Shui. Tačnije, predstavlja romantiku i favorizuje žene i ljubav.

Za pozitivne vibracije

Bambus

Bambus je trend dekoracije poslednjih godina. Ono što možda ne znate je da se smatra jednom od najsrećnijih biljaka jer privlači pozitivnu energiju i odagnava zavist.

Hrizantema

Niko ne može poreći istančanu lepotu ove biljke. Hrizanteme su nosioci blagostanja i pozitivne aure i pogodni su za mesta na kojima postoji stalna napetost.

Bosiljak

Evo nečega što možda već imate u svom domu i kuhinji. Pored svojih lekovitih svojstava, bosiljak čisti prostor od negativne energije i privlači pozitivnu.

Ne zaboravite da su neprikladne biljke za sobu one koje nisu žive! Pokušajte da izbegavate veštačke biljke, kao i suvo cveće, jer oni simbolizuju nešto mrtvo i ne mogu da privuku pozitivnu energiju. Ne zaboravite da Feng Shui simbolizuje elemente zemlje i obožava sve što je povezano sa prirodom.

Najnovije