Grčka ostrva su ponovo otvorena za turiste: sve zemlje su dobrodošle

10 ostrva koja vredi posetiti nakon dugog karantina!

Grčka je omiljena destinacija putinicima širom sveta, a najveću pažnju privlače predivna ostrva koja se mogu pohvaliti azurnim vodama, blistavim belim selima i dugim peščanim plažama.

Širom sveta počinju da se smanjuju restriktivne mere u vezi sa širenjem koronavirusa, a Grčka ima za cilj da vrati turističku industriju na pravi put. Počev od 15. juna, grčki zvaničnici su objavili da zemlja neće ograničavati putnike koji dolaze iz 29 zemalja. Plaže se pripremaju, a hoteli su spremni da turistima pruže sve one pogodnosti zbog kojih biraju ovu zemlju za dane odmora.

Ukoliko planirate svoje putovanje ovog leta, predlažemo da razmislite o bajkovitim grčkim ostrvima – svako je na svoj način lepo i nudi interesantnu kombinaciju veličanstvene prirode, noćnog života, restorana, barova i hotela, među kojima ćete sasvim sigurno pronaći onaj koji odgovara vašim potrebama, bilo da tražite najbolja mesta za parove, porodično putovanje ili solo odmor, koji ćete posvetiti introspekciji i samospoznaji. 

Santorini, Mikonos i Rodos neke su od najpopularnijih destinacija za letovanje koje ćete pronaći u našoj kolekciji, mada moramo napomenuti da Grčka u sebi skriva tajne lepote, koje otkriva samo onim najupornijim putnicima namernicima, koji se ne plaše avanture. 

Evo našeg izbora najboljih grčkih ostrva koje možete posetiti 2020. godine.

foto:harpersbazaar.com

Najnovije