Romantika pedesetih: otvoren "Drive in bioskop” u Atini

Povratak drive-in bioskopa jedno je od prelepih iznenađenja u post-pandemijskoj svakodnevici. En Lefko je početkom juna pokrenuo zabavnu ideju na brdu Likabet u Atini.

Istorija drive-in bioskopa počela je u Americi oko 30-ih, ali vrhunac je bio između kasnih 40-ih i 60-ih. Nakon 1945. godine, rastuće tržište automobila dovelo je do eksplozije bioskopa, sa stotinama otvaranja svake godine. Do 1951. godine broj bioskopa u Sjedinjenim Državama porastao je sa 155 (1947) na 4.151. Povratak na kultno brdo Likabet, oživljava zaboravljenu romantiku iz pedesetih godina.

Sve što treba učiniti je ući u svoj automobil (možete rezervisati karte unapred), slediti uputstva za parkiranje i dobiti mesto za film. Nakon ulaska dobijate, između ostalog, sijalicu koju stavite na krov vašeg automobila, uz koju obaveštavate da ste spremni da naručite neku grickalicu uz film. Osim jedinstvenog pogleda u kojem možete uživati dok čekate da se film pokrene, tu je i kamion hrane koji je postavio kuvar Fahd. Inspirisan libanskom nacionalnošću, kreirao je komforni meni koji savršeno spaja “američko” sa orijentalnim ukusima, pa ćete dobiti priliku da uživate u  čuvenom burgeru koji je preporučio kroz projekat Guerilla Chef. Ali naći ćete i Za’atar Saj Roll, kao i hrskava pileća krilca, koja naravno imaju orijentalnu aromatičnu notu. Sve gore navedeno, kombinovano je sa osvežavajućim koktelima, ali i autentičnim američkim kolačićima, koji u vaš automobil donose cool momci na rolerima.

harpersbazaar.gr

Najnovije