Portonovi
Lifestyle

Ralph Lauren se odriče svoje godišnje plate

On želi da pomogne svojim radnicima da prevaziđu krizu

Američki dizajner preduzima odlučne korake kako bi prevazišao neizbežnu krizu koja će pogoditi modnu industriju…

Ralph Lauren brend se priprema da minimizuje efekte pandemije korona virusa, pa je sa tim ciljem, osnivač ovog brenda odlučio da se odrekne svoje godišnje plate, koja iznosi oko 11 miliona dolara. Osim toga, CEO i predsednik brenda, Patrice Louve, će pola svoje zarade preusmeriti u krizni fond koji će se koristiti kao pomoć za oporavak brenda, dok će ostalih 140 zaposlenih iz upravne grupe donirati 20 % svojih zarada iz prvog tromesečja iduće godine istom cilju.

“Duže od pedeset godina, mi se pridržavamo ideje vanvremenske mode, fokusirajući se na stvari koje zaista mogu trajati doveka. Ova ideja nije odredila samo naše kreacije, već i naše poslovanje i kulturu. Ona je zaslužna za naš pravac akcije u dobrim i napetim vremenima. Sada, kada smo sučeljeni sa posledicama pandemije, ona i dalje ostaje naš glavni princip. Na taj način, ne samo da ćemo preživeti krizu, već ćemo prosperirati u sledećih nekoliko godina” izjavio je Lauren.

Osim toga, slavni dizajner je donirao rekordnu sumu za borbu protiv korona virusa, budući da je svestan da efekti pandemije neće proći neprimećeno u modnoj zajednici.

Pročitajte još